Terugkijken: debat Britse verkiezingen, Den Haag - EU monitor

EU monitor
Sunday, February 23, 2020
calendar
Humanity House
© Kevin Bergenhenegouwen
date May 31, 2017 19:30 - 21:30
city Den Haag
location Humanity House Show location
attending M.E. (Margriet) Drent i et al.
organisation Humanity House

Na de Franse verkiezingen, duiken we tijdens dit tweede EUforum-debat in de Britse politieke wereld. Op 8 juni, één jaar na het Brexit-referendum, moeten de Britten opnieuw naar de stembus. Dit keer om een nieuw Lagerhuis te kiezen. Het hoofdthema van de verkiezingen wordt de Brexit-overeenkomst: Hoe hard willen de Britten dat het politieke spel gespeeld wordt in Brussel?

Onverwachts kondigde de Britse Premier Theresa May nieuwe verkiezingen aan. Zij hoopt door een overwinning haar positie te verstevigen en daarmee ook de Brexit onderhandelingen makkelijker te maken. De Britse bevolking heeft dan voor een tweede keer gekozen voor uittreding uit de Europese Unie. Een week voor de verkiezingen bespreken we met Rem Korteweg de stand van zaken en analyseren we de campagnes. Wat wordt er beloofd wanneer het gaat om Europa en de toekomst van Groot-Brittannië? En wat zullen de gevolgen hiervan zijn voor de relatie tussen Groot-Brittannië en ‘the Continent’?

Margriet Drent, Instituut Clingendael, zal ingaan op met name de gevolgen van Brexit voor de veiligheidsrelatie met de EU.

Over de sprekers

Dr. Rem Korteweg is expert op het terrein van de Europese Unie, de Britse en Nederlandse buitenlandse politiek en heeft veelvuldig gepubliceerd over de Brexit en het Britse EU-beleid. Hij is sinds 1 april verbonden aan Instituut Clingendael. Daarvoor was hij verbonden aan het Centre for European Reform (CER) in Londen.

Dr. Margriet Drent (1970) is senior onderzoeker en coördinator van de internationale veiligheidsafdeling bij het Instituut Clingendael. Zij is gespecialiseerd in de ontwikkeling van het Europese defensie- en veiligheidsbeleid en Europese defensiestructuren en is lid van de commissie vrede en veiligheid van de Adviesraad Internationale Vraagstukken. Drent is (mede)auteur van diverse publicaties en beleidsadviezen op het gebied van Europese defensiesamenwerking.

Over dit programma

Dit programma is onderdeel van het EUforum project, een onafhankelijk en neutraal (online) discussieplatform, opgezet door Instituut Clingendael in samenwerking met het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken. Op het platform wordt een brug geslagen tussen het EU-debat in Nederland en daarbuiten. Hoe worden onderwerpen als migratie, veiligheid, sociale zekerheid, werkgelegenheid en draagvlak voor de EU in andere Europese landen beleefd? En wat betekent dit voor de toekomst van de EU?

Tijdens het belangrijke ‘verkiezingsjaar’ 2017 gaan (internationale) experts hierover met elkaar in gesprek, online en tijdens vier bijeenkomsten in het Humanity House. Zo worden op 2 mei de verkiezingen in Frankrijk geanalyseerd.

Deelname is kosteloos, graag hier aanmelden.

Uw deelname wordt daarna aan u bevestigd.

De Britse verkiezingen: Wat betekent dit voor Brexit? #EUforumdebat

Deze bijeenkomst wordt ondersteund door de Van Bylandtstichting en Adessium.

  • Debat Britse verkiezingen

    31 mei 2017

    19:30 - 21:30

Locatie

Locatie(s) Humanity House

Beschrijving:

Humanity House Prinsegracht 8 2512 GA Den Haag E: info@humanityhouse.org T: 070 31 000 50


1.

More about...