Thorbecketafel, Den Haag

Ridderzaal in Den Haag
© Kevin Bergenhenegouwen
date April 4, 2017 18:00
city Den Haag
location Sociëteit De Witte Show location
attending H. (Hans) Wiegel i et al.
organisation Sociëteit De Witte

Datum en tijd:

Dinsdag 4 april 2017 - 18:00 uur

Locatie:

Plein

Titel:

Thorbecketafel

Georganiseerd door:

bezoekers

Spreker(s):

Hans Wiegel

 

Programma:

18:00 uur, Ontvangst Barzaal

18:30 uur, Aanvang lezing Grote Zaal

Voor alle Witteleden

“Uithuilen en opnieuw beginnen”

De Thorbecketafel organiseert op dinsdag 4 april 2017 voor alle Witteleden een lezing. Deze zal worden gehouden door Hans Wiegel. Hij zal reflecteren op de verkiezingen van de Tweede Kamer die op 15 maart jl. hebben plaats gevonden.

Hans Wiegel (1941) behoeft nauwelijks introductie. Hij is één van de bekendste politici die de VVD heeft voortgebracht met uitspraken als: “ik was de beste premier die Nederland nooit heeft gehad” en over Joop den Uyl: “Sinterklaas bestaat. Daar zit 'ie, achter de tafel.”

Hij studeerde rechten en politieke wetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. In deze periode sloot Wiegel zich aan bij de VVD, waarvoor hij in 1967 in de Tweede Kamer belandde.

In 1972 werd hij lijsttrekker van de partij. Zette zich sterk af tegen het kabinet-Den Uyl. Uitstekend debater en raspoliticus die optimaal gebruikmaakte van de media. Eind jaren zeventig was de liberaal vier jaar vice-premier en minister van Binnenlandse Zaken in het kabinet Van Agt-Wiegel.

In 1982 verliet hij Den Haag om Commissaris van de Koningin in Friesland te worden. Deze functie vervulde 'het orakel uit Ljouwert' twaalf jaar. Daarna was Wiegel lange tijd lid van de Eerste Kamer. En was hij tot 2012 17 jaar lang voorzitter van de Zorgverzekeraars Nederland.

Als u onze lezing wilt bijwonen, wilt u dan zo vriendelijk zijn om uzelf schriftelijk aan te melden via geraldrensink@casema.nl of via de intekenlijst op de lessenaar in de Gaanderij.


1.

More about...