Commissie Sap doet aanbevelingen voor een doorbraak in een leven lang leren, Rotterdam

Erasmusbrug in Rotterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
date April 4, 2017 10:00 - 12:00
city Rotterdam
location STC Events (Lloydzaal), Lloydstraat 300 Show location
attending M.I. (Mariëtte) Hamer i, M. (Jet) Bussemaker i, J.S.J. (Hans) Hillen i, A.J.M. (Ton) Heerts i, J.C.M. (Jolande) Sap i et al.

Persuitnodiging

Op dinsdag 4 april 2017 overhandigt de Commissie vraagfinanciering mbo (met als voorzitter Jolande Sap) haar advies Doorleren werkt. Samen investeren in nieuwe zekerheid aan minister Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. U bent uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

De minister heeft de commissie ingesteld om advies uit te brengen over de uitwerking van vraagfinanciering in het middelbaar beroepsonderwijs in het kader van permanent leren, inclusief het in kaart brengen van de voor- en nadelen van de mogelijke varianten. Daarnaast stelt de commissie een aantal aanvullende maatregelen voor die nodig zijn om een doorbraak te forceren in een leven lang leren.

We leven in een tijd waarin leren en jezelf blijven ontwikkelen steeds belangrijker worden. De wereld verandert snel, de arbeidsmarkt wordt flexibeler en dynamischer. De baan voor het leven bestaat niet meer. Mensen die voor één specifiek beroep zijn opgeleid en niet geleerd hebben om zelf initiatief te nemen, lopen het risico uit het arbeidsproces te vallen als hun baan door bijvoorbeeld robotisering verdwijnt. Dit kan leiden tot een tweedeling in de samenleving: degenen die kunnen meekomen en degenen die de grip dreigen te verliezen en afhaken.

De commissie doet in haar advies vijf aanbevelingen aan het nieuwe kabinet om te zorgen dat iedereen in Nederland zich kan blijven ontwikkelen en scholen om een duurzame positie op de arbeidsmarkt en in de samenleving te verwerven en te behouden.

Datum: dinsdag 4 april 2017

Tijd: 10:00 - 12:00 uur

Locatie: STC Events (Lloydzaal), Lloydstraat 300, 3024 EA Rotterdam

Programma:

10.00 - 10.30 uur: Ontvangst in de foyer

10.30 - 10.50 uur: Welkom, introductiefilm en presentatie advies door Jolande Sap

10.50 - 11.00 uur: Overhandiging rapport aan minister Bussemaker en korte reactie minister

11.00 - 12.00 uur: Onder leiding van de dagvoorzitter gaan minister Bussemaker en Jolande Sap in gesprek met Mariette Hamer (SER), Ton Heerts (MBO-raad), Hans Hillen (NRTO) en het publiek over hoe een doorbraak in een leven lang leren kan worden bewerkstelligd.

12:00 uur: Einde bijeenkomst, gelegenheid voor vragen


1.

More about...