11 redenen om als student op de VVD te stemmen

Source: A.D. (Dennis) Wiersma i, published on Monday, February 27 2017, 3:05.
  • 1. 
    Als er één partij voor persoonlijke vrijheid staat, dan is het de VVD

Vrijheid van meningsuiting? Hand in hand over straat lopen? Zelf bepalen hoe je je leven inricht, zonder een overheid die zich daarmee bemoeit? De VVD laat jou je eigen keuzes maken, zolang jij de keuzes van een ander maar respecteert. Het gaat de VVD niet om je geloof, maar om je gedrag. Niet om je afkomst, maar om je toekomst.

  • 2. 
    De VVD heeft meer ideeën over onderwijs dan alleen “meer geld”

“Meer geld naar het onderwijs”- aldus iedere politieke partij altijd (ok, behalve Henk Krol dan).

Meer geld uittrekken voor het onderwijs, da’s dus geen nieuws. Maar in het onderwijs is er vaak helemaal geen tekort aan geld, het wordt gewoon niet goed besteed. Daarom wil de VVD meer doen dan alleen investeren: onderwijsgeld mag niet in de bureaucratie of in vreemde andere potjes belanden. Jouw onderwijsgeld steekt de VVD in onderwijs, niet in dure verbouwingen of dure kunstprojecten.

  • 3. 
    Je hoorcolleges binge watchen? Heel normaal.

De VVD maakt zich hard voor online onderwijs. Een hoorcollege online (terug) kunnen kijken? Anno 2017 moet dat kunnen.

  • 4. 
    Bepaal je eigen tempo en betaal collegegeld per vak dat je volgt

Als het aan de VVD ligt, studeer jij in je eigen tempo en betaal je collegegeld per vak dat je volgt. Flexstuderen, noemt de VVD dat. Doe je een bestuursjaar of ga je een paar maanden backpacken? Dan hoef je ff geen collegegeld te betalen. Awesome, toch?

  • 5. 
    Loten voor een technische studies? Onzin!

Loten om een technische studie te kunnen doen is voor de VVD onacceptabel

  • 6. 
    Heb je een eigen start-up? Dan betaal je minder belasting.

Ondernemers zorgen voor een groeiende economie en als bedrijven mensen in dienst nemen, zorgt dat voor extra banen. De VVD wil dat stimuleren, juist als het om jonge bedrijven gaat.

  • 7. 
    Een biertje bij de kapper moet kunnen

Een biertje bij de kapper? Een wijntje tijdens het passen van je nieuwe jurk? Winkels mogen dat nu niet aanbieden, maar van de VVD mag dat straks.

  • 8. 
    Nog eentje dan? Vrije sluitingstijden!

De VVD vindt dat niet de overheid, maar de kroegbaas hoort te bepalen hoe laat de kroeg sluit. Wat is er mis met een beetje eigen verantwoordelijkheid?

  • 9. 
    Veilig kunnen stappen: veiligheid is voor de VVD dé kerntaak van de overheid

De VVD is bijvoorbeeld voor het verbieden van straatintimidatie en wil idioten die hulpverleners lastigvallen hard aanpakken. Goed standpunt, toch?

  • 10. 
    Bij de VVD kies je zelf wat je eet: geen extra belasting op suiker of vlees

Als het aan GroenLinks en D66 ligt, betaal jij straks extra belasting op producten die suiker en vlees bevatten. Dat vertelde Jesse Klaver er niet bij… Wat heeft de politiek überhaupt met jouw voedselconsumptie te maken? Het is toch heel normaal om zelf een beetje maat te houden?

  • 11. 
    De nummer 11 op de lijst: Dennis Wiersma

Hoi! Ik ben Dennis, 31 jaar en sta op plek 11 van de VVD-lijst. Als student klom ik van de mavo in Franeker, via de havo en het hbo, op naar de universiteit in Groningen. Nu woon ik in Utrecht en werk ik in Zeist voor een pensioenorganisatie. Help jij mij om de volgende generatie te vertegenwoordigen in Den Haag? Stem lijst 1, plaats 11!