Geen Hamas-conferentie in Rotterdam

Source: VoorNederland (VNL) i, published on Sunday, February 26 2017, 14:33.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Binnenlandse Zaken over de aanstaande Hamas-conferentie in Rotterdam.

  • Bent u bekend met het bericht ‘Aboutaleb wil geen censuur: Palestijns congres welkom in Rotterdam’*?
  • Hoe oordeelt u over het gegeven dat er op 15 april een conferentie plaats zal vinden in Rotterdam, van de Hamas-organisatie PRC?
  • Deelt u, i.t.t. de burgemeester van Rotterdam, wel de analyse van de Duitse binnenlandse Veiligheidsdienst dat het organiserende PRC gerelateerd is aan Hamas**? Zo neen, waarom niet?
  • Begrijpt u de grote zorgen m.b.t. de aanstaande conferentie en bent u, evenals onze fractie, van mening dat organisaties die gerelateerd zijn aan terroristische groepen zoals Hamas, geweerd dienen te worden?
  • In hoeverre bent u van mening de boodschap van Hamas en die van haar vertakkingen, een boodschap is van geweld en terreur en daarom de integratie in Nederland maximaal zal tegenwerken?
  • Bent u bereid de Rotterdamse burgemeester te informeren over de relatie tussen PRC en Hamas, hem te wijzen op het gevaar van de betreffende conferentie en hem te manen de conferentie alsnog tegen te houden? Graag een heldere toelichting.

*http://nos.nl/googleamp/artikel/2159759-aboutaleb-wil-geen-censuur-palestijns-congres-welkom-in-rotterdam.html

**http://www.carelbrendel.nl/2017/02/03/de-aboutaleb-hamas-conferentie-factcheck/