Kamervragen over terreur-imam in Eindhoven

Source: Group Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, published on Monday, January 16 2017.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie over een terreur-imam in Eindhoven.

Hebt u kennis genomen van het artikel ‘Koeweitse sjeik sprak in Eindhoven, dag na plaatsing op Amerikaanse terreurlijst’*?

In hoeverre bent u bekend met het gegeven dat de betreffende sjeik (Al-Mutairi) oproept om de jihad in Syrië te steunen en volgens de Amerikanen ook een terreurfinancier is?

Hoe is het mogelijk dat deze extremist, waarover bekend werd gemaakt dat hij op 19 mei 2016 door de Amerikanen op de terreurlijst is geplaatst, een dag later ongemoeid in de Al Fourkaan-moskee in Eindhoven kan spreken, nota bene over radicalisering? Graag ook een toelichting op de procedure m.b.t. plaatsing op een terreurlijst.

Erkent de minister dat de huidige werkwijze om extremisten te weren, en zo radicalisering tegen te gaan, faalt? Zo neen, hoe verklaart u de aanwezigheid van de betreffende extremist na plaatsing op de terreurlijst?

Kunt u aangeven waarom u moskeeën die geweldpredikers uitnodigen nog steeds niet sluit en de stichtingen erachter niet laat ontbinden (op grond van artikel 20 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek)?

Welke maatregelen bent u voornemens te treffen om dit soort gevaarlijke en onacceptabele situaties te voorkomen?

*http://www.carelbrendel.nl/2017/01/13/koeweitse-sjeik-sprak-in-eindhoven-dag-na-toevoeging-aan-amerikaanse-terreurlijst/