Inbreng bij begroting integratie

Source: Group Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, published on Wednesday, December 7 2016.

Voorzitter, sinds de verkiezing van Trump, Brexit en ons eigen Oekraïne-referendum wordt er veelvuldig gesproken over de zogenaamde ‘boze witte man’. Maar wat we zien is geen opstand van boze witte mannen, zoals links Nederland maar blijft roepen, maar een grote groep teleurgestelde burgers. Teleurgesteld in wegkijkende politici. Teleurgesteld in een overheid die op alle fronten faalt. Teleurgesteld in een losgezongen elite, die krampachtig vasthoudt aan maakbaarheidsidealen die allang ingehaald zijn door de harde werkelijkheid.

Voorzitter,

Veel van de teleurstelling en zorg draait om immigratie en integratie. Linkse ideeën over gelijke culturen, open grenzen en opgelegde solidariteit zijn uitgemond in ellende. Massa-immigratie, terrorisme, de radicale islam en het ontstaan van een parallelle samenleving. Het zet onze maatschappij onder enorme druk. Zowel in financiële als in sociaal-culturele zin.

Voorzitter, het zijn de praktische gevolgen van linkse idealen. De schaduwkanten van het idee dat de wereld van iedereen is, de droom van de sociaal-democratie. Maar voorzitter, de sociaal-democratie is dood.

De mensen zijn klaar met het belerende vingertje van de politiek-correcte goegemeente. Terechte zorgen over islamitisch extremisme worden nu weggezet als islamofobie, steun voor een culturele traditie als Zwarte Piet krijgt het stempel racisme en kritiek op de enorme immigratiestromen richting ons land heet extreemrechts.

Voorzitter,

Nederland verwacht van de politiek dat zij oplossingen aandraagt voor problemen. Niet dat politici het debat smoren met politiek correct gebazel en het wegkijken bij grote vraagstukken als de mislukte integratie. De balans van 4 jaar VVD en PvdA in de regering is op dit terrein dan ook zeer bedroevend. We zien joodse studenten die zich onherkenbaar laten interviewen uit angst voor intimidatie. Een synagoge die wordt bedreigd door jihadisten maar tegelijkertijd hoort dat de politieposten voor het gebouw worden weggehaald. Geweldspredikers die nog steeds ons land binnen kunnen komen en moskeeën met terreurbanden die niet worden gesloten.

Voorzitter, het is onbegrijpelijk.

En met de verkiezingen in aantocht presenteert het kabinet nu een plan om dubieuze geldschieters van moskeeën aan te pakken. Goed uiteraard. En laten we hopen dat het snel geregeld is. Maar de afgelopen vier jaar werd helemaal niets gedaan en konden moskeeën in toenemende mate worden overgenomen door radicale moslims die elke vorm van democratie afwijzen (aldus de AIVD, maar ook Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland.

Voorzitter,

Het is segregatie wat de klok slaat. En het kabinet onder leiding van VVD-premier Rutte grijpt niet in maar kijkt slechts toe. Wat zijn de woorden over gelijkheid van minister Asscher eigenlijk waard zolang gescheiden zwemlessen voor islamitische vrouwen, met afgeplakte ramen en een toegangsverbod voor mannen, in openbare zwembaden plaatsvinden? En het gegeven dat er nog steeds gekuiste versies bestaan van inburgeringscursussen, waarop homo’s en te schaars geklede vrouwen zijn gecensureerd?

Voorzitter,

Sinds vorige week weten we zelfs dat het Meldpunt Internet Discriminatie van mening is dat het oproepen tot geweld tegen homo’s best mag, zolang dat o.a. gebeurt uit naam van de islam. En wat doet dit kabinet? Niets. Zelfs de subsidiekraan blijft open.

Voorzitter,

We zien een kabinet dat onze westerse kernwaarden met de mond belijdt maar tegelijkertijd niets doet als diezelfde waarden onder druk staan.

Voorzitter,

Er wordt vaak gesproken over islamofobie bij de gewone man, maar voorzitter er lijkt inmiddels eerder sprake van islamofilie bij het establishment. De politieke correctheid is volledig doorgeslagen. Deelt de minister deze constatering?

Voorzitter,

Er is de afgelopen tijd ook veel gesproken over het uiterlijk van Zwarte Piet. En deze Zwarte Piet is inmiddels het lijdend voorwerp geworden in een discussie die ten diepste gaat over de identiteit van Nederland. Wie zijn wij? En wie willen wij zijn? Zijn we een samenleving die staat voor haar kernwaarden, haar geschiedenis en haar tradities? Of zwichten wij voor de druk van politieke correctheid? Ziet de minister de gekkigheid in van een Rijksmuseum dat het woord eskimo vervangt, een WRR dat het woord allochtoon in de ban doet en uiteraard de kritiek op het uiterlijk van Zwarte Piet?

Voorzitter,

Het kabinet stelt dat de huidige Zwarte Piet kwetsend kan zijn, vooroordelen en discriminatie in de hand werken. Zij vindt dat het Sinterklaasfeest met de tijd mee moet gaan. Eerder zei de premier echter dat de politiek niet gaat over het uiterlijk van Zwarte Piet. Wat is nu het kabinetsstandpunt? Graag een reactie.

Dan voorzitter, wordt er in het integratiedebat uiteraard ook vaak en terecht gesproken over discriminatie en racisme. Maar dat gebeurt wel erg eenzijdig. Praktisch altijd gaat het over de zogenaamd boze witte man die problemen heeft met kwetsbare allochtonen. Zelden horen we over het enorme anti-Nederland-sentiment bij bepaalde groepen allochtonen. Onderzoek van de heer Ferwerda wees jaren geleden al uit dat sterk-anti-Nederlandse gevoelens een oorzaak zijn van specifiek geweld tegen autochtonen. En Mohammed Cheppih stelde eerder dat 9 op de 10 jonge moslims Nederlanders haten. Een zeer zorgelijke ontwikkeling. Graag horen we of het kabinet ook oog heeft voor deze vorm van discriminatie en racisme?

Voorzitter,

Willen we toe naar een samenleving waarbij niet etniciteit maar kwaliteit centraal staat, waar werkelijk je inzet en niet je herkomst bepalend is dan moeten we stoppen met allochtonen te zien als zielig of als slachtoffer. We moeten dan ook stoppen met politieke correctheid, stoppen met positieve discriminatie, toe naar een verruiming van de vrijheid van meningsuiting, de radicale islam bikkelhard aanpakken, de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen niet alleen uitspreken maar ook naleven. Stoppen met kansloze immigratie, een Australisch immigratiemodel invoeren en uiteraard dienen de taaleisen bij het inburgeringsexamen - een basisprincipe bij integratie- flink te worden opgeschroefd.

Voorzitter,

De teleurstelling waar ik in het begin over sprak heeft uiteraard ook te maken met de arbeidsmarkt en de onzekerheid m.b.t. de pensioenen. Economie en socialisme zijn als water en vuur. En dat bleek helaas ook deze keer weer: het banenplan van deze minister is volledig mislukt. Banen komen ook niet van de overheid. Banen komen uit de markt. Belastingverlaging, een lage vlaktaks, deregulering en meer economische vrijheid. Dat zorgt voor economische groei en dat zorgt voor banen. Fiscale hervorming is noodzakelijk, MKB-ondernemers zouden daarnaast verlost moeten worden van de loondoorbetaling bij ziekte, de VAR zou terug moeten keren voor ZZP’ers en ondernemers gefaciliteerd in plaats van tegen gewerkt.

Voorzitter,

Dan onze pensioenen. En hiermee sluit ik af. Ons huidige systeem loopt op haar laatste benen. Gepensioneerden worden geconfronteerd met plannen voor bevriezing en zelfs met kortingen op hun pensioen. Onze jongeren mogen waarschijnlijk op hun 70e met pensioen en wat er dan nog over is van de inleg is ook nog maar de vraag. VNL pleit voor een liberaal en toekomstbestendig pensioenstelsel. Weg met die verplichte opbouw van het aanvullend pensioen bij een collectief pensioenfonds, dat je niet eens mag kiezen. Laat mensen zelf beslissen hoe zij hun aanvullend pensioen vormgeven.

Het geld is immers van de mensen zelf, niet van de pensioenfondsen en niet van de overheid. Individualiseer daarom het pensioen.

Voorzitter, ik rond af.

Dit kabinet bracht Nederland de afgelopen vier jaar geen lastenverlichting, maar lastenverzwaring. En geen integratie, maar segregatie. Nederland is onrustig, Nederland is bezorgd. Dat moet anders en dat kan anders. Meer economische vrijheid zorgt voor meer individuele vrijheid, voor meer welvaart en meer welzijn. Stop de immigratie van kanslozen en pak islamitisch radicalisme heel hard aan.

Kortom, voer geen beleid tegen Nederland. Maar Voor Nederland.

Dank u wel.