Hef Meldpunt Internet Discriminatie op

Source: Group Bontes/Van Klaveren (GrBvK) i, published on Thursday, December 1 2016.

Vragen van de Leden Van Klaveren en Bontes (VNL) aan de minister van Veiligheid en Justitie en de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het Meldpunt Discriminatie Internet (MiND) dat stelt gewelddadige homohaat mag op grond van de islam.

  • 1. 
    Hebt u kennis genomen van het bericht ‘Meldpunt Discriminatie Internet: ‘Islamitische homohaat is geen discriminatie want islam’*?
  • 2. 
    Deelt u onze afschuw van de reactie van het MiND, waarin expliciet wordt gesteld dat het oproepen tot geweld geen probleem is als dat gebeurt vanuit de islamitische levensovertuiging?
  • 3. 
    Deelt u onze visie dat dit soort zaken altijd thuishoren bij het OM en dat de islam (net als andere levensbeschouwingen) nooit gebruikt kan worden als excuus voor feitelijke discriminatie of het oproepen tot geweld?
  • 4. 
    Deelt u onze visie dat het subsidiëren van instellingen die het oproepen tot geweld bagatelliseren gestaakt moet worden? Zo neen, waarom niet?
  • 5. 
    Bent u bereid expliciet uit te spreken dat het MiND fout zit en aanzetten tot geweld, ook op grond van geloofsovertuigingen, strafbaar is? Zo neen, waarom niet?

*http://media.tpo.nl/2016/12/01/meldpunt-discriminatie-internet-islamitische-homohaat-is-geen-discriminatie-want-islam/