Minister-president Rutte naar Tunesië met Benelux collega’s, Tunis

Tunis, Tunesië
date December 4, 2016 - December 6, 2016
city Tunis, Tunisia
attending M.I. (Mariëtte) Hamer i, M. (Mark) Rutte i, J. (Hans) de Boer, X. (Xavier) Bettel i, Ch.Y.J.Gh. (Charles) Michel i et al.

Minister-president Rutte reist van 4 tot en met 6 december naar Tunesië, samen met zijn Benelux collega’s minister-president Michel van België en minister-president Bettel van Luxemburg. Doel van het bezoek is het verder versterken van de relatie met Tunesië als democratische partner in Noord-Afrika. Naast de economische- en politieke betrekkingen is er tijdens de Benelux-missie ook veel aandacht voor de sociaaleconomische situatie van Tunesië, het investeringsklimaat, veiligheid en migratie. Mariëtte Hamer (SER), Maurice Limmen (CNV) en Hans de Boer (VNO-NCW) reizen met minister-president Rutte mee naar Tunesië.

Op maandag 5 december spreken de ministers-presidenten met president Essebsi van Tunesië, minister-president Chahed en leden van het parlement. Ter nagedachtenis aan de aanslag op het Bardo museum van maart 2015 leggen de ministers-presidenten gezamenlijk een krans bij het monument. Tijdens de lunch is er een ontmoeting met Benelux bedrijven die actief zijn in Tunesië. In de middag staat een ontmoeting gepland met het zogenoemde ‘Kwartet’, de vier maatschappelijk-sociale partners die een belangrijke rol speelden in de Tunesische democratische transitie en daarvoor in 2015 de Nobelprijs voor de Vrede hebben gekregen. Na deze ontmoeting vindt een breder overleg plaats van de Benelux sociale partners met hun Tunesische collega’s. Tijdens een rondleiding door de Medina opent minister-president Rutte een tentoonstelling met islamitische manuscripten uit Leiden. De dag wordt afgesloten met een diner dat wordt aangeboden door minister-president Chahed.

Op dinsdag 6 december gaan de ministers-presidenten in gesprek met Tunesische studenten van de universiteit INSAT. Tot slot vindt een gesprek plaats met de Tunesische ministers van Buitenlandse Zaken, Binnenlandse Zaken en Defensie over de veiligheidssituatie in het land.


1.

More about...