KIM-lezing 2016: Alexander Münninghoff over journalistiek in Rusland, Hilversum

Raadhuis van Hilversum
date November 2, 2016 16:00
city Hilversum
organisation De Nieuwe Reporter

Alexander Münninghoff verzorgt op woensdag 2 november a.s. de jaarlijkse KIM-lezing bij KRO-NCRV waarin hij zal ingaan op de ‘de journalistieke waarheid in Rusland’.

Vanuit zijn jarenlange ervaring als kenner van en journalist over de Sovjet Unie geeft Münninghoff zijn visie over de journalistiek in Rusland. Wat is de waarheid in een land waarin propaganda een prominente rol speelt en journalistieke onafhankelijkheid niet gewaarborgd is? Hoe verhouden journalistiek en propaganda zich tot elkaar, welke veranderingen zijn daarin waarneembaar en hoe beïnvloedt dat onze kijk op het Rusland van Vladimir Poetin?

Alexander Münninghoff is van Nederlands-Russische afkomst, was correspondent in Rusland en is auteur van de bestseller De Stamhouder. In deze overrompelende familiekroniek over drie generaties Münninghof, sleept hij de lezer mee van het oostfront naar Brabant en van Letland naar Den Haag en weer terug. Alexander Münninghoff kreeg voor De Stamhouder de Libris Geschiedenis Prijs. Van het boek zijn inmiddels meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Sven Kockelmann is de moderator van de bijeenkomst.

Datum: woensdag 2 november.

Tijd: 16.00 uur.

Plaats: AKN-gebouw in Hilversum.

Toegang: gratis.

Aanmelden kan hier.