Referendumdebat, Amsterdam

deBALIE in Amsterdam
© Kevin Bergenhenegouwen
date April 3, 2016 20:00
city Amsterdam
location De Balie, Kleine Gartmanplantsoen 10 Show location
attending C.D. (Dennis) de Jong i, B. (Bas) Eickhout i, A.A.H. (Anja) Hazekamp i, K. Verhoeven i, P. (Peter) Kanne, Th.H.Ph. (Thierry) Baudet i et al.
organisation De Balie i

Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne? Dat is de vraag die op 6 april wordt voorgelegd aan Nederland in het door burgers afgedwongen Oekraïne-referendum. Maar waar stemt u eigenlijk over? Wat zijn de verschillende standpunten? Waarom is dit referendum wel of niet belangrijk? En moet u ja of nee stemmen?

Op 3 april, drie dagen voor het referendum, organiseert De Balie het referendumdebat, waarbij voor- en tegenstanders van het associatieverdrag u proberen te overtuigen van hun gelijk. Een debat tussen elkaar en met het publiek, waarin tijd en ruimte wordt geboden om argumenten goed over het voetlicht te brengen.

Met o.a:

TEGEN:

  • Thierry Baudet, oprichter Forum voor Democratie, is tegen een associatie-overeenkomst met Oekraïne
  • Dennis de Jong, SP-Europarlementariër
  • Anja Hazekamp, europarlementariër Partij voor de Dieren

VOOR:

  • Joshua Livestro, Voorzitter Stichting Stem Voor Nederland, de ja-campagne voor het referendum over het samenwerkingsverdrag EU-Oekraïne.
  • Kees Verhoeven, Tweede Kamerlid D66
  • Bas Eickhout, europarlementariër GroenLinks

En de expertise van Peter Kanne, Verkiezingsonderzoeker bij I&O Research.

Moderatie: Roderick Veelo (RTLZ, DUNK)

Over het referendum

Doordat het comité GeenPeil de benodigde 300.000 handtekeningen wist te verzamelen, organiseert de Nederlandse regering een raadgevend referendum over de vraag: "bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?". Bij een opkomst van 30 procent is de uitkomst van het referendum geldig. Het kabinet zal dan beslissen of ze iets met de uitkomst gaan doen of niet.


1.

More about...