GeenPeil: Het volk spreekt!

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
date November 17, 2015 19:30
city Bazaar of Ideas, Hoefkade 9, Den Haag
attending J.A. (Adriaan) Schout i, K. Verhoeven i et al.
organisation Jonge Democraten (JD) i

Bazaar of Ideas, Hoefkade 9, Den Haag

Het associatieverdrag tussen de Europese Unie en Oekraïne kent een roerige voorgeschiedenis. In november 2013 was het niet ondertekenen van dit verdrag de aanleiding voor duizenden Oekraïners om te protesteren op het Maidanplein. Janoekovitsj werd na de hevige protesten zelfs afgezet als president van de Oekraïne. Rusland, die Oekraïne graag in de eigen invloedsfeer behoudt, heeft het nieuwe bewind nooit erkend. Het associatieverdrag vormde deels de aanleiding voor Poetin om Oekraïne binnen te vallen.

En nu lopen de gemoederen ook hoog op in Nederland als gevolg van het correctief referendum dat is geïnitieerd door GeenPeil, het Burgercomité-EU en Forum voor Democratie. Hiervoor werden ruim 400.000 handtekeningen ingezameld. Ironisch, want het is D66 dat verantwoordelijk is voor de mogelijkheid een correctief referendum te houden. Een D66 kroonjuweel uit de kast.

Dinsdagavond 17 november gaan we dit heet gebakerde onderwerp bespreken en mogen wij als Jonge Democraten onze mening gaan vormen. In het kader van de Europamaand organiseert de Commissie Politiek van de JD Leiden-Haaglanden op 17 november een debat over het associatieverdrag referendum. De activiteit is open voor JD’ers en niet-JD’ers. Dus neem vooral je vrienden en geïnteresseerden mee!

Programma:

19.30 Inloop

20.00 Debat

22.00 Borrel

Sprekers:

Kees Verhoeven, lid Tweedekamer D66

Friso Bonga, portefeuillehouder Buitenlandse Zaken JD

Adriaan Schout, Senior Research Fellow Clingendael instituut


1.

More about...