Naar de VN in New York

Source: H.C.M. (Henk) Krol i, published on Saturday, October 17 2015.

Elk Kamerlid krijgt dagelijks vele uitnodigingen, onder meer voor spreekbeurten, interviews, persconferenties, werkbezoeken en zelfs voor theaterbezoekjes en boekpresentaties.

Als fractievoorzitter krijg je er waarschijnlijk nog meer dan een gemiddeld Kamerlid. Maar omdat 50PLUS in de Tweede Kamer op dit moment maar één zeteltje heeft, moet ik meestal verstek laten gaan. Ik ren nu al van de ene naar de andere vergadering, zowel in de Kamer als voor de partij.

Maar gedurende het herfstreces van de Tweede Kamer, tot en met zondag 25 oktober, ben ik eindelijk in de gelegenheid om 'ja' te zeggen tegen zo'n invitatie. En het is meteen een heel bijzondere! Komende dagen mag ik, samen met enkele collega's, in New York aanwezig zijn bij de zeventigste zitting van de Verenigde Naties.

Tijdens ontmoetingen met vertegenwoordigers van veel andere landen zal ik me verder kunnen verdiepen in ‘aging’ (vergrijzing). Daarnaast staan er briefings gepland over kwesties als de vredesoperaties van de VN, de situatie in Mali, Jemen, de Veiligheidsraad, het Midden-Oosten, mensenrechten, godsdienstvrijheid, sociale huurwoningen en nog veel meer.

Het wordt een erg druk programma. Ik kan daarom niets beloven, maar ik ga proberen hier verslag te doen van wat ik in New York zoal ga meemaken.