Betere verpleeghuiszorg

Source: M.J. (Martin) van Rijn i, published on Tuesday, September 15 2015, 16:02.

Foto Shutterstock

Ouderen in verpleeghuizen verdienen een waardig leven. Personeel in verpleeghuizen moeten trots kunnen zijn op hun werk. Dat was de kern van het plan voor betere verpleeghuiszorg dat ik voor de zomer presenteerde. Vandaag doen we boter bij de vis met 20 miljoen euro extra voor de verpleeghuiszorg.

De zorg in verpleeghuizen kan en moet beter. Daar werken we hard aan. Goede zorg en een veilige omgeving zijn uiteraard onontbeerlijk, maar niet genoeg voor een waardig leven: de plek waar je 24 uur per dag woont, moet ook een thuis zijn. Daarom investeren we in dagbesteding. We hebben nu geld om iedere oudere een uur extra per dag aandacht en leuke dingen te laten doen.

Ook de zorg moet beter: mensen in verpleeghuizen worden steeds ouder met steeds meer gebreken. Zwaardere ziektes betekent zwaarder werk. Om verpleegkundigen en verzorgers daar bij te helpen investeren we in scholing van personeel.

Zo maakt de Partij van de Arbeid in het kabinet het verschil voor de meest kwetsbare mensen in onze samenleving. Daar mogen we best een beetje trots op zijn.