Laat je waardering zien voor veteranen

Source: A.M.C. (Angelien) Eijsink i, published on Thursday, June 25 2015, 11:02.

Foto Flickr / Remco Groeneweg

Ook dit jaar is de Partij van de Arbeid aanwezig bij Veteranendag zaterdag. Omdat we op Veteranendag kunnen laten zien hoeveel waardering en respect wij hebben voor de inzet en de inspanningen van onze militairen, voor veteranen van alle missies, van alle krijgsmachtdelen, actief of niet actief-dienend en van alle leeftijden.

Namens Nederland zijn er op dit moment 1.038 uitgezonden militairen, verdeeld over 16 missies, die wereldwijd werken aan vrede en veiligheid. Die zich inzetten voor een beter en veiliger leven voor de mensen in deze landen, voor meer veiligheid in de gehele regio, en uiteindelijk voor meer veiligheid in de wereld.

Dat de Nederlandse militairen wereldwijd actief zijn, kan niemand meer ontgaan. De internationale strijd tegen IS(IS) houdt iedereen bezig en is dagelijks via het nieuws te volgen. Recent heb ik ook met eigen ogen kunnen zien welke bijdrage de Nederlandse militairen leveren aan deze missie en mijn collega Sultan G√ľnal-Gezer is vorig jaar op bezoek geweest bij de grootste missie waaraan Nederland op dit moment deelneemt, die van MINUSMA in Mali.

Onze militairen verrichten hun werk vaak onder moeilijke en zware omstandigheden. Dat is niet altijd zichtbaar en daar zijn we ons terdege van bewust. Voor iedere militair die zich wereldwijd namens Nederland inzet, voelt de Partij van de Arbeid zich verantwoordelijk. Voor ieder militair die terugkomt van een missie voelen we ons eveneens verantwoordelijk. Vandaar dat we ons ook zo hebben ingezet voor de Veteranenwet en het Veteranenloket.

De Nederlandse Veteranendag is het moment om te laten zien dat wij trots zijn op onze 130.000 veteranen. Veteranendag vindt niet alleen in Den Haag plaats. Ook lokaal en regionaal organiseert men veteranendagen. Ik hoop van harte dat je een van deze evenementen bijwoont en daarmee je waardering voor de inzet van onze militairen laat zien.