Handelsmissie naar Luxemburg: kansen voor het oprapen

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in Den Haag
website: rvo.nl
date June 17, 2015 - June 18, 2015
city Luxembourg, Luxembourg
location Luxexpo s.a. 10, Circuit de la Foire Internationale L-1347 Show location
attending N. (Neelie) Kroes i, V. (Viviane) Reding i et al.
organisation Netherlands Enterprise Agency (RVO.nl) i

Zakendoen in Luxemburg? Meld u aan voor de handelsmissie en bezoek de Greater Region Business Days 2015.

Luxemburg, te dichtbij Nederland om handel mee te bedrijven? De handelsmissie in het kader van de Greater Region Business Days 2014 liet anders zien. Aan deze handelsmissie namen 12 Nederlandse bedrijven deel. Daaronder grote bedrijven zoals Shell en Philips, maar ook kleinere bedrijven uit verschillende sectoren zoals constructie-industrie, hydraulisch onderhoud, filmproductie en b2b/b2c-consulting. Deelname aan de missie en Greater Region Business Days leverde voor alle Nederlandse bedrijven nieuwe contacten en vervolgopdrachten op.

Greater Region

Luxemburg richt zijn pijlen op ICT, innovatie en start-ups. De 'Greater Region' omvat Luxemburg, Wallonië, Saarland, Lorraine, Noordrijn-Westfalen en Duitstalig België. De afgelopen jaren is daar veel veranderd. Er is bijvoorbeeld veel geld gestoken in cultuur, groene projecten en de filmproductie-industrie. Onlangs waren er verkennende gesprekken tussen de Nederlandse Kamer van Koophandel (KvK) en 2 Luxemburgse supermarktketens om het bezoek van 50 Nederlandse toeleveranciers voor te bereiden. Een voorbeeld waaruit blijkt dat Luxemburg grote kansen biedt aan Nederlandse bedrijven.

Kamer van Koophandel Luxemburg

De eerste stap in zakendoen in Luxemburg begint bij de Kamer van Koophandel. Deze instantie is in Luxemburg een machtig instrument waar bedrijven veel informatie kunnen inwinnen. De Nederlandse ambassade werkt nauw samen met de Kamer van Koophandel en biedt Nederlandse bedrijven economische bijstand. Meer nadruk op economische diplomatie is de kerninzet voor de ambassade. Bedrijven kunnen ook gebruik maken van het Enterprise Europe Network (EEN). EEN biedt bedrijven informatie over bijvoorbeeld de brancheorganisaties in Luxemburg.

Business Days

De Greater Region Business Days zijn een goede gelegenheid om kennis te maken met Luxemburg en de Luxemburgse markt. Onder andere de Luxemburgse overheid, bedrijfsleven en agentschappen zijn vertegenwoordigd. Bedrijven kunnen zich presenteren tijdens het event. Tijdens de Business Days kunt u in korte tijd veel contacten opdoen. Dat kan bijvoorbeeld via de b2b-afspraken die de Kamer van Koophandel voor u programmeert. Zo kreeg Philips tijdens de Business Days 2014 maar liefst meer dan 40 matchingsgesprekken.

De voorbereidingen op de Greater Region Business Days 2015 zijn nu in volle gang. De de focus zal liggen op ICT, innovatie en start-ups. De beurs is is dit jaar uitgebreid met deelnemers uit vele Europese landen, Turkije, Midden-Oosten en China.

Holland House

Ook in 2015 is er een Holland House aanwezig voor Nederlandse bedrijven. Deze stand van de ambassade doet er alles aan om en marge ontmoetingen te organiseren met de ministeries, agentschappen en brancheverenigingen. Uitgenodigde sprekers zijn: ambassadeur voor start-ups mw. Neelie Kroes, voormalig Europees commissaris mw. Viviane Reding en vele anderen.

Aanmelden

De kosten van deze handelsmissie (inclusief plaats in het Holland House) zijn € 300. U kunt ook zelfstandig een stand huren. Dat is aanzienlijk duurder.

U kunt zich aanmelden via:

Nederlandse ambassade in Luxemburg

E lux@minbuza.nl

Wees er snel bij. Toekenning gaat op volgorde van binnenkomst van de aanmeldingen.


1.

More about...