Zit je sportclub straks zonder trainer? Wij hebben aan de bel getrokken bij Asscher

Source: A. (Anne) Mulder i, published on Wednesday, January 7 2015, 10:36.

Schriftelijke vragen van de leden Van Veen en Anne Mulder (beiden VVD) aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en aan de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid inzake het artikel ‘Meer nadelen dan voordelen’

  • 1) 
    Bent u bekend met het artikel “Meer nadelen dan voordelen”?[1]
  • 2) 
    Wat zijn de te verwachten effecten van de nieuwe Wet Werk en Zekerheid (Wwz) en de daaropvolgende ketenbepaling voor de amateursport?
  • 3) 
    Klopt het dat u een uitzondering maakt voor bijvoorbeeld de profvoetbalsector? Doet u dit op basis van de intrinsieke aard van de bedrijfsvoering, een oplossing die de Wwz mogelijk maakt? Bent u met de VVD van mening dat het bij de aard van de bedrijfsvoering niet uit maakt of het om professionele of amateursport gaat, maar dat het gaat om de sector als totaal? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waarom maakt u dan verschil binnen de sportsector tussen amateur- en professionele sport?
  • 4) 
    Wat heeft u met de eerdere signalen uit de sportwereld aangaande de Wwz gedaan en wat heeft u gedaan om de onzekerheid en onrust bij de amateursport weg te nemen?
  • 5) 
    Bent u met de VVD van mening dat er door de Wwz een reële kans is dat veel amateurverenigingen veel meer moeite krijgen om aan personeel te komen? Zo nee, waarom niet? Zo ja, bent u bereid maatregelen te nemen om dit tegen te gaan?

10-12-2014

[1] ‘Meer nadelen dan voordelen’, De Maas Driehoek (9 december 2014).