Vicevoorzitter van NAVO-assemblee

Source: A.M.C. (Angelien) Eijsink i, published on Monday, November 24 2014, 17:03.

Foto Flickr / PvdA

Vandaag ben ik gekozen tot vicevoorzitter van de NAVO Parlementaire Assemblée, een mooie functie die ik ga combineren met mijn lidmaatschap van de Tweede Kamer. Sinds 2007 ben ik lid van de Assemblée en heb ik mogen ervaren hoe nuttig het is om samen met collega’s uit verschillende landen van gedachten te wisselen over internationale veiligheidsvraagstukken. Ik vind het bijzonder eervol dat ik nu als een van de vijf vicevoorzitters van de Assemblée mede leiding mag geven aan het goed functioneren van dit belangrijke orgaan.

De NAVO Parlementaire Assemblée wordt gevormd door 257 parlementariërs uit de 28 lidstaten van de NAVO. Binnen dit adviesorgaan wisselen de afgevaardigden uit alle landen van gedachten over internationale veiligheidsvraagstukken en brengen hier ook advies over uit aan de NAVO. Afgelopen week gebeurde dit tijdens de najaarsbijeenkomst die plaatsvond in Den Haag. We spraken hier onder meer met NAVO-president Jens Stoltenberg over de situatie in Oost-Europa, Afghanistan en Syrië en Irak.

Als vicevoorzitter werk ik nauw samen met de nieuw gekozen voorzitter Amerikaans Congreslid Michael Turner en de andere vicevoorzitters om de agenda van de Assemblée vorm te geven. Daarnaast zit ik vergaderingen voor en voer overleg met de leiding van de NAVO. Samen met mijn werk als Kamerlid hoop ik als vicevoorzitter van de NAVO Parlementaire Assemblée nog beter bij te kunnen dragen aan een sterke en slagvaardige NAVO.