Frits Bolkestein in Groningen

Groningen, Martini Toren
wikimedia/Ra-smit
date November 20, 2014 20:00
city Groningen
location Het Kasteel, Melkweg 1 Show location
attending F. (Frits) Bolkestein i et al.
organisation Jongeren Organisatie Vrijheid en Democratie (JOVD) i

20 november hebben wij de grote eer om een echte VVD-veteraan te mogen verwelkomen. In samenwerking met GHD Ubbo Emmius ontvangen wij niemand minder dan Frits Bolkestein!

In januari 1978 werd hij lid van de Tweede Kamerfractie van de VVD. In de periode 1982-86 was Bolkestein staatssecretaris van Buitenlandse Handel in het Kabinet-Lubbers I. Daarna was hij weer gewoon kamerlid, gevolgd door een ministerschap: van 1988 tot 1989 was hij Minister van Defensie in het Kabinet-Lubbers II. In 1989 nam hij wederom plaats in de Tweede Kamer, om daar vanaf 30 april 1990 de VVD-fractie te gaan leiden.

Bolkestein haalde regelmatig de pers door min of meer omstreden uitspraken, onder meer over de noodzaak tot het formuleren van nieuwe normen en waarden voor de samenleving, en over het Nederlandse vreemdelingenbeleid. Daarbij wees hij op de schaduwkanten van de multiculturele samenleving. Een voorbeeld is de uitspraak dat naar zijn mening kinderen van illegalen geen onderwijs zouden mogen volgen in Nederland.

Na zijn politieke carrière vertrok hij naar Europa om hier eurocommissaris te worden van Interne Markt, Douane Unie en Belastingen. Opvallend, gezien het feit dat Bolkestein zich regelmatig negatief heeft uitgelaten over de EU.

De avond zal in het teken staan multiculturalisme, Europese integratie en natuurlijk: de politieke carrière van de heer Bolkestein. U heeft deze avond gelegenheid om vragen te stellen, dus schroom vooral niet om te dit doen!

Wij hopen u allen de 20ste te mogen verwelkomen in het Kasteel!


1.

More about...