Symposium 6 juni over zorgstelsel

Kalender (Bron: swedeandsour / iStock.com)
swedeandsour / iStock.com
date June 6, 2014 09:00 - 13:00
attending E.J. (Eduard) Bomhoff i, M.H.H. (Martine) Baay-Timmerman i et al.
organisation 50PLUS i

Het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS houdt op vrijdag 6 juni een symposium over Betaalbare en Transparante Zorg. 50PLUS is bezorgd over het zorgstelsel in Nederland. Nieuwe politiek is vereist om zorg voor iedereen te kunnen waarborgen. Daarom dit symposium.

Op het symposium zal onder anderen hoogleraar Eduard Bomhoff het woord voeren. Bomhoff is bekend om zijn scherpe analyses en prikkelende politieke standpunten. In één van de kabinetten Balkenende was hij minister van Volksgezondheid en hij kondigde toen aan het gehele zorgstelsel grondig te zullen vernieuwen. Het kabinet viel en het is er niet van gekomen.

Tijdens het symposium wordt het rapport ‘Pluspunten voor de Zorg’ gepresenteerd dat op initiatief van het Wetenschappelijk Bureau van 50PLUS tot stand is gekomen. Het werpt een nieuw licht op organisatie, beheer en financiering van het zorgstelsel. Het biedt oplossingen voor een zorgstelsel waarbij iedereen toegang heeft tot noodzakelijke, kwalitatief goede medische zorg.

50PLUS-Kamerlid Martine Baay zal in debat met sprekers en deelnemers de nodige politieke consequenties trekken. Het onderwerp is voor 50PLUS van het allergrootste belang en daarom is het symposium voor ieder 50PLUS-lid vrij toegankelijk. Er wordt een hoge opkomst verwacht.

Men kan zich voor het symposium - liefst per omgaande - aanmelden op het adres: zorgsymposium@conferentiebureau.nl

Het symposium heeft plaats op 6 juni van 9.00 tot 13.00 uur in het pand van Herensociëteit De Vereeniging, Mammoni Eten & Drinken, Mariaplaats 14, 3511 LJ Utrecht. De Vereeniging ligt op vijf minuten lopen van station Utrecht en er zijn twee parkeergarages in de directe omgeving.


1.

More about...