Aan het werk en uit de bijstand loont

Source: O.C. (Ockje) Tellegen i, published on Wednesday, March 12 2014, 3:22.

“De VVD vindt dat werken moet lonen. Ouders die straks vanuit de bijstand vier dagen per week gaan werken gaan er per jaar minimaal 2100 euro op vooruit. Nu is het nog zo dat ouders die vanuit de bijstand aan de slag gaan er 1000 euro per jaar op achteruit gaan. De VVD vindt dat niet rechtvaardig, als je wil werken en kan werken moet je er ook op vooruit gaan als je gaat werken. Zo hou je mensen gevangen in een uitkering en zorg je er voor dat ze zo lang mogelijk aan de kant blijven staan.” Aldus Kamerlid Ockje Tellegen.

Ockje Tellegen: “Met de hervorming van de kindregelingen is een eind gemaakt aan de lappendeken van regels en toeslagen die het voor ouders in de bijstand bijna onmogelijk maakt om aan de slag te gaan. Het is niet sociaal om zo veel regels op te tuigen dat mensen worden aangemoedigd om vooral thuis te blijven zitten. Zo laat je mensen buitenspel staan.”

“De komende jaren zullen we iedereen op de arbeidsmarkt hard nodig hebben. Daarom is het goed dat we mensen stimuleren om niet aan de kant te blijven staan. Door er voor te zorgen dat werken echt gaat lonen prikkelen we mensen om mee te doen. Dat is goed omdat je ziet dat mensen die aan de slag gaan hun perspectief zien toenemen, ze krijgen meer grip op hun eigen toekomst en de ruimte om zelf iets van hun leven te maken.” Aldus Ockje Tellegen.

lees meer