Debatteren kun je leren, Amsterdam

date March 5, 2014 20:00
city Amsterdam
location De Rode Hoed Show location
attending A.Ch. (Andrée) van Es i et al.
organisation De Rode Hoed

TAGS: Jongeren, Verkiezingen

In aanloop van de gemeenteraadsverkiezingen op 19 maart gaan jongeren uit Amsterdamse achterstandswijken met elkaar in debat over geweld. In de jury wethouder Andrée van Es, wijkagent Rob Kokkeler, wethouder Pieter Hilhorst en VN-jongerenvertegenwoordiger Jilt van Schayik. Onder leiding van Ludo Keizer.

In Amsterdam hebben jongeren tussen de 12 - 18 jaar oud veelal te maken met geweld. Dit komt in verscheidene vormen voor, bijvoorbeeld discriminatie, racisme en pesten. Om deze jongeren in aanloop van gemeenteraadsverkiezingen een stem te geven ontwikkelden International Debate Education Association (IDEA) in samenwerking met de Rode Hoed een reeks masterclasses voor jongerenwerkers met als doel hen klaar te stomen drie lessen te geven aan hun jongeren in buurthuizen in Amsterdam.

Op woensdag 5 maart wordt het project Debatteren kun je leren afgesloten met een einddebat. Hierin gaan de getrainde jongeren van buurthuizen uit Amsterdam met elkaar in debat. Toegang is gratis, u kunt zich aanmelden via kaarten@rodehoed.nl.

Wilt u meer weten over dit project? Dan kunt u contact opnemen met Susanne Cammelbeeck, s.cammelbeeck@rodehoed.nl.

Organisatie: IDEA i.s.m. Rode Hoed


1.

More about...