COC’s Europese verkiezingsdebat, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
date April 12, 2014 15:00 - 17:30
city Amsterdam, Amsterdam
location TrouwAmsterdam, Wibautstraat 127 Show location
attending J.C. (Hans) van Baalen i, S.H. (Sophie) in 't Veld i, P.J.G. (Paul) Tang i, J. (Judith) Sargentini i, C.D. (Dennis) de Jong i, A.A.H. (Anja) Hazekamp i, H.G.P. (Dirk) Gotink i et al.
organisation COC Nederland (COC) i

Op zaterdagmiddag 12 april organiseert COC Nederland in TrouwAmsterdam haar Europese verkiezingsdebat, waaraan veel lijsttrekkers meedoen. De Europese Parlementsverkiezingen vinden plaats op donderdag 22 mei. 

Aan het debat doen de lijsttrekkers mee van onder meer de PvdA (Paul Tang), VVD (Hans van Baalen), D66 (Sophie in ’t Veld), SP (Dennis de Jong) en Partij voor de Dieren (Anja Hazekamp). Namens CDA doet Dirk Gotink mee aan het debat, namens GroenLinks Judith Sargentini. Ook van andere partijen zijn vertegenwoordigers uitgenodigd. 

Onder leiding van Anouschka Laheij gaan de lijsttrekkers in debat over Europese kwesties die voor lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders (LHBT’s) van belang zijn. Moeten huwelijken tussen paren van gelijk geslacht bijvoorbeeld in de hele Unie erkend worden? Mogen landen die LHBT-rechten schenden tot de EU toetreden? Moet de EU meer antidiscriminatieregels en een emancipatiebeleid voor LHBT’s opstellen? Mogen Nederlandse partijen in het Europese parlement samenwerken met partijen die afwijzend tegenover LHBT’s staan?

Het verkiezingsdebat is gratis toegankelijk. Aangezien er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is, raden we je aan om tijdig aanwezig te zijn. 

Het debat begint om 15:00 uur. Zaal is open om 14:30


1.

More about...