2014: jaar van verkiezingen!

Source: K. (Kees) Verhoeven i, published on Friday, January 3 2014, 1:49.

De dagen rond Kerst en Oud & Nieuw staan steevast in het teken van terug- en vooruitblikken. Zo had de NOS diverse jaaroverzichten, kranten van Volkskrant tot Telegraaf keken terug op 2013 en -na grote events als Serious Request op radio3 en de Top2000 op radio2- kwamen ook op radio1 alle hoogte- en dieptepunten nog een laatste keer langs.

Het politieke jaar 2013

Zelf was ik de laatste zondagnacht van 2013 bij de Echte Jannen en op oudjaarsdag bij de allerlaatste editie van Villa VPRO (…) om terug te blikken op het politieke jaar 2013. En om het af te leren kijk ik vanmiddag om 16.30 uur voor de allerlaatste keer terug met professor Heertje en presentator Wilfred Genee, bij The Friday Move van BNR Nieuwsradio.

Maar daarna is het: #nuvooruit!

2014: Verkiezingen 19 maart en 22 mei

Want als 2013 het jaar van de akkoorden (in het bijzonder het woonakkoord en het herfstakkoord was, wordt 2014 het jaar van de verkiezingen! Op 19 maart voor de gemeenteraad en op 22 mei voor het Europees Parlement.

Hoe onvoorspelbaar verkiezingen ook zijn, een ding is duidelijk. Het wordt een enorm karwei waar we met zijn allen de schouders onder moeten zetten. Gelukkig hebben we steeds meer D66-leden en vrijwilligers die meedoen. Als campaigner. Als kandidaat. Als lijsttrekker. Als bestuurslid. Of als donateur. En al die actieve mensen maken het mogelijk dat we dit jaar in 50 gemeenten meer meedoen dan in 2010. Bijna 95% van Nederland kan op 19 maart D66 stemmen! En dat is maar goed ook, want de gemeenteraad staat het dichtste bij de mensen en juist daar kan en wil D66 het verschil maken. Om de lokale situatie voor huishoudens, ondernemers en bedrijven nog beter te maken.

Daarom willen we niet alleen in 50 nieuwe gemeenten in de raad komen maar willen we ook op zoveel mogelijk plekken doorgroeien in zetelaantal en de grootste partij blijven in Delft, Leiden, Hilversum, Haarlem en Wageningen. Bovendien maken we in steden als Utrecht, Nijmegen, Den Haag en Amsterdam zelfs kans om de grootste te worden! Maar zo ver is het nog lang niet. We zullen er echt alles aan moeten doen om hierin te slagen.

On tour en in gesprek

En dat moet dichtbij de mensen gebeuren. Niet voor niets gingen we afgelopen maanden al op Onderwijstour door heel Nederland, hadden we een drukbezocht congres in Utrecht op 2 november en gingen we op 9 november op meer dan 60 plekken in gesprek met Nederland.

En daarom houden we op 7 en 8 februari ons D66-verkiezingscongres in de Beurs van Berlage in Amsterdam en touren we de komende maanden door het hele land, van Maastricht tot Den Helder en van Middelburg naar Assen.

Nu vooruit!

De kans is nu. Het gaat erom spannen en het komt er nu op aan. Dus word lid, meld je aan en doe mee met de D66-campagne! Ik hoop u allen in 2014 vaak tegen te komen.

Nu vooruit!