VVD blij met 100 miljoen om werkende ouders tegemoet te komen

Source: O.C. (Ockje) Tellegen i, published on Saturday, October 5 2013, 3:28.

De VVD is blij dat het kabinet 100 miljoen euro gaat inzetten om werkende ouders te ontlasten. “Mensen met een midden of hoger inkomen profiteren van deze maatregel. En dat is goed nieuws want deze groepen leveren al een stevige bijdrage aan de bezuinigingen in Nederland,” aldus Kamerlid Ockje Tellegen.

Ouders met een gezamenlijk inkomen tussen de 50.000 en 105.000 euro krijgen straks meer kinderopvangtoeslag terug. Hier wordt 50 miljoen euro voor ingezet. De andere 50 miljoen euro wordt gebruikt om een vaste voet voor gezamenlijke inkomens vanaf 105.000 euro in te voeren.

Door de vaste voet terug te brengen, stimuleren we ouders te blijven werken en geven we tegelijkertijd de kinderopvangsector een steun in de rug. Ockje Tellegen: “Hardwerkende ouders krijgen ongeacht hun inkomen straks weer 18% van de kosten voor de kinderopvang terug, dat is mooie stap in de goede richting. Werken moet lonen en we willen niet dat de kinderopvang daarbij een onoverkomelijke drempel wordt.”

Als het aan de VVD ligt moeten de kosten in de kinderopvang gelijkmatig worden verdeeld over ouders, werkgevers en overheid. “Als we willen dat ouders blijven werken moeten we dat ook stimuleren. Voor ons is en blijft het streven dat ouders, werkgevers en overheid ieder 1/3 van de kosten voor hun rekening nemen. Op die manier maken we het voor ouders aantrekkelijk om te gaan werken” aldus Ockje Tellegen.

lees meer