, Amsterdam

Amsterdam
© PDC
date October 23, 2013 16:30
city Amsterdam
location Spui 25-27, 1012 XM Show location
attending P. (Paul) Schnabel i et al.
organisation SPUI25

Filosoof Jürgen Habermas ontvangt de Erasmusprijs 2013. Ter gelegenheid daarvan werden zijn recente artikelen gepubliceerd door Uitgeverij Boom. Feestelijke presentatie met Paul Schnabel, Tannelie Blom, Beate Roessler en Max Sparreboom.

De Stichting Praemium Erasmianum heeft een reeks jubilea, zoals 100 jaar Vredespaleis, 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden en 300 jaar Vrede van Utrecht aangegrepen om de Erasmusprijs in het teken van de democratie te plaatsen, in het bijzonder in de toekomst hiervan. De Duitse filosoof Jürgen Habermas belichaamt dit thema in geschrifte en in de praktijk en ontvangt daarom op 6 november de Erasmusprijs.

Ter gelegenheid hiervan publiceert Uitgeverij Boom recente artikelen van Jürgen Habermas over democratie en Europa, aangevuld met een interview door Paul Schnabel met Jürgen Habermas.

De publicatie wordt gepresenteerd door Paul Schnabel. Tannelie Blom gaat in op het werk van Jürgen Habermas en aansluitend gaan Paul Schnabel en Tannelie Blom onder leiding van Beate Schössler in gesprek. Met een welkomstwoord door Max Sparreboom.

Paul Schnabel

Paul Schnabel is socioloog en was tot voor kort directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau en universiteitshoogleraar aan de Universiteit Utrecht.

Tannelie Blom

Tannelie Blom is filosoof en hoogleraar Europese integratie aan de Universiteit van Maastricht.

Beate Roessler

Beate Roessler (moderator) is filosofe en hoogleraar ethiek en haar geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam.

Max Sparreboom

Max Sparreboom is directeur Stichting Praemium Erasmianum.

Aanmelden

Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Wij rekenen op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | 020 525 8142.

AANMELDEN


1.

More about...