TROS Kamerbreed met de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Andrée van Es; de Eindhovense PvdA-wethouder Staf Depla en defensie-deskundige Rob de Wijk, De Wijk

NPO Radio 1
date September 21, 2013 13:00 - 14:00
city De Wijk
station NPO Radio 1
attending G.Ch.F.M. (Staf) Depla i, A.Ch. (Andrée) van Es i, J.A. (Jeanine) Hennis-Plasschaert i, R. (Rob) de Wijk i et al.
organisation Omroepvereniging TROS (TROS)

Te gast zijn: de Amsterdamse GroenLinks-wethouder Andrée van Es; de Eindhovense PvdA-wethouder Staf Depla en defensie-deskundige Rob de Wijk.De koning heeft zijn eerste Troonrede achter de rug. Hij had geen vrolijk verhaal te vertellen, want Nederland bevindt zich nog midden in de economische crisis en er moet bezuinigd worden. Wat betekenen die bezuinigingen in de praktijk? En wat moeten we verstaan onder de participatiesamenleving? Daarover praten Andrée van Es, wethouder Werk, Inkomen en Participatie en Staf Depla, wethouder Financiën. Ook de ophef in de PvdA-fractie over de aanschaf van de JSF komt aan de orde. Minister Hennis-Plasschaert van Defensie kwam op Prinsjesdag met haar langverwachte toekomstvisie voor Defensie: de ambities moeten omlaag, maar Nederland houdt een volwaardige krijgsmacht, vindt de minister. Rob de Wijk, directeur van HCSS, het Haagse centrum voor strategische studies, reageert op haar visie.


1.

More about...