Zomerreces: werkbezoeken in Waalwijk en Tiel

Source: S. (Stientje) van Veldhoven-van der Meer i, published on Tuesday, August 20 2013.

De afgelopen weken ben ik veel het land in geweest. Na de drukke tijd in de Tweede Kamer is dat altijd verfrissend. Het geeft me energie om nieuwe mensen te ontmoeten en om te zien welke slimme concepten worden bedacht. Soms gaat het om een nieuwe D66-afdeling, een andere keer weer over energiezuinig huizen bouwen. Maar altijd ga ik naar huis met nieuwe indrukken. Hieronder een paar foto’s met korte notities van me, over wat ik meemaakte de afgelopen tijd.

Op 9 juli was ik op werkbezoek bij de D66-afdeling Hart van Brabant. In Café Marquees voerden we een dynamische discussie over vergroening, herindeling en de Haagse actualiteit. Het is mooi om te zien dat lokale afdelingen de krachten bundelen. Zo is D66 sterk en herkenbaar in de regio.

Op de foto zien we de burgemeester van Waalwijk in de controlekamer van een mogelijke gasopslaglocatie bij Waalwijk, die ik bezocht tijdens een werkbezoek in Waalwijk deze zomer. Bij lokale D66-afdelingen in Midden-Brabant zag ik dat er hard wordt gewerkt aan ‘kindmolens’: kinderen die met hulp van hun ouders een windmolen adopteren. Er is zelfs een competitie gaande tussen Tilburg en Waalwijk: Wie krijgt de eerste windmolen die in handen is van de generatie van de toekomst?

In Tiel bezocht ik de PST-fabriek van ARN, het Nederlandse expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche. PST staat voor Post Shredder Techniek: indrukwekkend om te zien hoe, naast de metalen, ook alle andere materialen uit onze auto's gerecycled worden. Het schuimrubber, het plastic, en zelfs de vezels van de bekleding vinden zo hun weg naar nieuwe toepassingen.