'Ik, wij en de Europese Unie. Schumans kijk op Europese eenwording' , Den Haag - EU monitor

EU monitor
Wednesday, July 15, 2020
calendar

'Ik, wij en de Europese Unie. Schumans kijk op Europese eenwording' , Den Haag

date September 4, 2013 16:00 - 18:00
city Den Haag
location Europe House i Show location
attending J.C. (Hans) van Baalen i et al.
organisation Europees Parlement Liaisonbureau in Nederland (EPinNL) i

Op 4 september 2013 organiseren het Informatiebureau van het Europees Parlement i, de Universiteit Leiden en De Haagse Hogeschool een seminar in het kader van de 50e sterfdag van de ´architect van Europa´ Robert Schuman met als spreker Dr. Margriet Krijtenburg.

HD Seminar op 4 september 2013: 'Ik, wij en de Europese Unie. Schumans kijk op Europese eenwording'

De bijeenkomst:

Het voortbestaan van de Europese Unie (EU) staat onder druk. Vooral de financiële crisis drukt zwaar op de eenheid van de Unie, maar ook culturele verschillen spelen een steeds grotere rol.

Nu de roep om renationalisering van bevoegdheden die aan de Unie zijn verleend weer toeneemt en ook politici als de Britse premier Cameron en Minister van Buitenlandse Zaken Timmermans bevoegdheden terug wil vorderen, is het interessant het oorspronkelijke idee van de Europese eenwording onder de loep te nemen.

Dr. Margriet Krijtenburg deed onderzoek naar de visie van Fransman Robert Schuman, de grondlegger van de Europese eenwording, en de wortels van Europa. Zij laat zien dat bestudering van de zienswijze van Schuman en zijn nadruk op het belang van het gemeenschappelijk spiritueel en cultureel erfgoed van Europa een frisse blik werpt op de huidige situatie van de EU. Schumans visie geeft inzicht in de oorzaak van de problemen waar de EU nu mee te kampen heeft.

Praktische informatie:

Woensdag 4 september 2013

16.00 - 18.00 uur

in Het Huis van Europa

Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht op: epdenhaag@europarl.europa.eu o.v.v. ´Schuman Europa´


1.

More about...

2.

More info