De campagne is begonnen!

Source: K. (Kees) Verhoeven i, published on Friday, March 29 2013, 1:44.

Afgelopen weken stonden in het teken van campagnes. Van wisselend kaliber.

Nieuwe Naam

Zo voerde de publieke omroep bijvoorbeeld campagne door de nieuwe totaalnaam voor al hun zenders te onthullen: NPO. Dus kijkt u voortaan niet naar Nederland1 maar naar NPO1. Dit om de herkenbaarheid te vergroten en de concurrentie met Apple en Google aan te kunnen gaan. Nu vallen naamswijzigingen zelden goed (mensen zijn nu eenmaal conservatief) maar ditmaal waren de reacties wel heel honend. Enfin. We zullen zien wat ervan over blijft.

Nachtkaars

De PvdA voerde vooral campagne tegen zichzelf, wat een raar beeld vol gedraai, gedraal en gedwaal opleverde waar D66 natuurlijk niet op zit te wachten. Nieuwbakken senator Adri Duivesteijn ging in de Eerste Kamer tekeer tegen het mede door zijn eigen partij afgesloten woonakkoord en de verhuurdersheffing van 1.7 miljard. Uiteindelijk ging zijn verzet als een nachtkaars uit en stemde hij gewoon netjes met zijn fractie mee. Maar zijn bijtloze geblaf gaf wel weer een hoop gedoe en valse hoop voor vele betrokkenen op de woningmarkt die juist behoefte hebben aan stabiel beleid en duidelijkheid.

D66 Amersfoort

Dan was de start van de campagne van D66 Amersfoort voor de gemeenteraadsverkiezingen beter. Op 22 maart was er een discussie en borrelavond in het gezellige cafe Halewijn. En de volgende dag werd er in de vrieskou alweer geflyerd in de binnenstad. D66 is er klaar voor! En niet alleen in Amersfoort maar ook in de rest van Nederland. Ik hoop u het komende jaar dus aan te treffen bij een van onze vele campagne-activiteiten op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen en voor nu een plezierige Pasen.

 
De campagne is begonnen!
Bron: Blog Kees Verhoeven

Update

Kijk- en luisteroptie: NOS Studio Den Haag van vrijdag 22 maart met Elbert Dijkgraaf (SGP) en Carola Schouten (ChristenUnie) o.l.v. Xander van der Wulp. Of BNR Zakendoen Met van donderdag 28 maart met Diana Matroos, vanuit de Malietoren.