Eerste Kamerleden op werkbezoek Caribisch deel Koninkrijk - EU monitor

EU monitor
Sunday, April 5, 2020
calendar

Eerste Kamerleden op werkbezoek Caribisch deel Koninkrijk

Kalender
date January 2, 2014
city Aruba, Curašao, Sint Maarten (Antillen)

Een delegatie van zeven Eerste Kamerleden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties onder leiding van PvdA-senator Marijke Linthorst legt van 2 tot 12 januari 2013 een werkbezoek af op het Caribisch deel van het Koninkrijk. De delegatie bezoekt achtereenvolgens Aruba, Bonaire, Curašao, Sint Eustatius, Saba en Sint Maarten.

De Eerste Kamerleden willen zich in Caribisch Nederland informeren over de ervaringen met de uitvoering van wet- en regelgeving sinds de nieuwe staatkundige structuur in dit deel van het Koninkrijk van kracht. Saba, Sint Eustatius en Bonaire zijn sinds 2010 'bijzondere gemeenten' in het Koninkrijk. Aruba, Curacao en Sint Maarten zijn aparte, autonome landen binnen het Koninkrijk.

De delegatie voert gesprekken met bestuurders en volksvertegenwoordigers, legt werkbezoeken af en heeft informele gesprekken met de bevolking.

De delegatie bestaat naast senator Linthorst uit de Eerste Kamerleden Ben Swagerman (VVD),Sophie van Bijsterveld (CDA), Peter van Dijk (PVV), Nanneke Quick-Schuijt (SP), Thom de Graaf (D66) en Ruard Ganzevoort (GroenLinks).


1.

More about...