Op campagne voor D66! [terugblik] - EU monitor

EU monitor
Sunday, October 25, 2020
calendar

Op campagne voor D66! [terugblik]

Source: K. (Kees) Verhoeven i, published on Wednesday, September 12 2012, 1:14.

Als campagneleider ben ik afgelopen maanden vooral bezig geweest met de totale D66 campagne. Maar afgelopen weken voerde ik ook als kandidaat-Kamerlid campagne in het land. In die korte tijd gebeurt er een heleboel en doe je van alles en nog wat. Nu D-day dan toch is aangebroken, blik ik kort terug op deze bijzondere periode.

Nieuwe groei en kansen voor starters

Uiteindelijk gaat het om de inhoud. Wat wil D66 met Nederland? Nou bijvoorbeeld dat onze economie weer gaat groeien. Dus deden we deze verkiezingszomer concrete voorstellen om de kansen van export buiten Europa en de opkomende ICT-sector beter te benutten. Ook wil D66 dat mensen kunnen wonen in het huis dat bij ze past. Dus presenteerden we een tien-puntenplan voor starters op de woningmarkt. En om het belang van bedrijven en ondernemers kracht bij te zetten, doopte ik afgelopen week tot Week van de Ondernemer.

Internetforum, nachtradio en regio-TV

Campagne voeren is niets anders dan je verhaal aan zoveel mogelijk kiezers vertellen. En daar helpen de media bij. Dus draaf je als Kamerlid graag op. Terwijl de lijsttrekkers de landelijke media domineerden, was ik te gast bij regionale en digitale TV-zenders, discussieerde ik op Fok.nl met (oudere) jongeren en was ik 's-nachts te beluisteren bij de Echte Jannen op radio 1. Ook maakte ik internetfilmpjes over internetvrijheid en over economische onderwerpen, met de Drie Hervormers.

De paden op, de zaaltjes in

Maar de basis blijft toch het directe contact met kiezers. Flyeren dus (en D66 frisbees en strandballen uitdelen!), in het hele land van Groningen tot Oss, van Almere tot Utrecht en van Nijmegen tot Houten. In totaal heeft D66 trouwens meer dan drie miljoen flyers uitgedeeld! En natuurlijk waren er de verkiezingsdebatten, georganiseerd door maatschappelijke organisaties. Van Levensmiddelenbranche tot ZZP-Platform. Van Woonbond tot MKB-Nederland. Van RAI/Bovag tot Horeca Nederland. Van TU Eindhoven tot woningcorporatie Ymere. In die zaaltjes komt het debat tot leven!

Vandaag komt dus een einde aan een bijzondere en intensieve tijd. Wat de uitslag ook wordt, we hebben er alles aan gedaan! En nu...vooruit!