Week van de Ondernemer: Europa - EU monitor

EU monitor
Sunday, October 25, 2020
calendar

Week van de Ondernemer: Europa

Source: K. (Kees) Verhoeven i, published on Thursday, September 6 2012, 1:30.

Als het over Europa gaat, lopen feiten, fictie en fabeltjes voortdurend door elkaar heen. Niets voor niets zijn de ondernemers van Nederland (MKB-Nederland en VNO-NCW) een grootschalige campagne begonnen die juist draait om de feiten van Europa.

En die feiten liegen er niet om. Zo komt van elke Euro die we verdienen 20 cent uit handel binnen Europa. Dit is goed voor 1,5 miljoen banen. En de interne markt van Europa levert iedere Nederlander jaarlijks een extra maandsalaris op. In die zin is Europa dus onze dertiende maand.

Naast het behouden van deze voordelen, valt er ook een hoop te verbeteren aan Europa. D66 wil niet weglopen zoals de PVV maar ook niet wegkijken zoals de SP en de VVD. D66 heeft daarom concrete voorstellen gedaan om Europa sterker en slagvaardiger te maken. Door Europees toezicht op banken en landen. Door de interne markt te versterken. En door verdere Europese integratie. Niet alleen economisch maar ook politiek. Want onderlinge handel en financiële controle vraagt ook politieke aansturing.

Stelling van de dag:

Ondernemers kunnen niet zonder de Europese Unie

Vraag van de dag:

Wat is de eerste stap naar een beter Europa?

Mail uw antwoord naar Ondernemers@D66.nl

Of via Twitter naar @Keesvee #ondernemersweek