PvdA-kandidaten op Energiesafari, Roosendaal

Station Roosendaal
date September 8, 2012
city Roosendaal
location West-Brabant Show location
attending A.H. (Attje) Kuiken i, H.J.M. (Henk) Leenders i et al.

Kamerlid Attje Kuiken gaat met West-Brabantse kandidaten voor de Tweede Kamer op Energiesafari. Het thema energie loopt die dag als een rode draad door de activiteiten van de PvdA-ers op verschillende plaatsen in de regio. Er staan onder andere een ontbijt met de initiatiefnemers van Energiek Moerdijk, een rode fietstocht, en een bezoek aan een biogas installatie op het programma.

De safari begint in Zevenbergen waar tijdens een ontbijt in De Borgh de mensen van Energiek Moerdijk hun initiatief kunnen toelichten. Energiek Moerdijk wil inwoners helpen bij het zoeken naar en het aanschaffen van duurzame energie. Vervolgens is er een ontmoeting en pleincampagne in Terheijden samen met de lokale PvdA-ers. Zij doen veel energie op tijdens hun Rode Fietstocht door alle dorpen van de gemeente Drimmelen. In Oosterhout is er een bruisende politieke markt waar de PvdA-ers met rode rozen en het magazine “12” een energieke bijdrage aan zullen leveren. Daarna is Breda aan de beurt.

Al wekenlang zijn de Bredase PvdA-ers op campagne en daar wordt zaterdag op de Grote Markt nog een flinke schep bovenop gedaan. De safari eindigt in Roosendaal. Daar is een bedrijfsbezoek aan de biogasinstallatie Biomoer in Moerstraten. Het bedrijf BioMoer is een samenwerking van 4 agrarische bedrijven en produceert duurzame energie zoals groene stroom. Na afloop is er met alle deelnemers aan safari en bedrijfsbezoek een pleincampagne op de Nieuwe Markt.

Naast Attje Kuiken gaan Henk Leenders, Ward Deckers en Marjolein de Wit op pad, zij staan allemaal op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer. Naast het magazine “12” en frisse pepermunt nemen zij 1000 rode rozen mee.

Programma

  • Ontbijt met Energiek Moerdijk in De Borgh Zevenbergen in Moerdijk, 9.00 tot 10.00 uur
  • Energie safari ontmoet Rode Fietstocht in Terheijden op dekruising Zeggelaan en hoofdstraat (nabij supermarkt) in Drimmelen, vanaf 10.45 uur
  • Politieke markt bij de Nieuwstraat/Arendstraat in Oosterhout, vanaf 12.00 uur
  • Grote Markt bij de Rode Kraam in Breda, 13.30 tot 15.00 uur
  • Nieuwe Markt in Roosendaal, 15.30 tot 17.00 uur

1.

More about...