Week van de Ondernemer: Vestigingsklimaat

Source: K. Verhoeven i, published on Tuesday, September 4 2012, 1:26.

Hoe maken we Nederland aantrekkelijk voor mensen en bedrijven? Wat maakt ons land tot een goede vestigingsplaats? Dat is het onderwerp van vandaag.

Allereerst gaat het om bereikbaarheid. Spullen en mensen moeten immers naar Nederland kunnen komen. En binnen Nederland moet je vlot van A naar B kunnen komen. Vanwege het belang van bereikbaarheid voor de economie zet D66 er flink op in. Het Centraal Planbureau (CPB) becijfert dat onze voorstellen leiden tot 47% minder files en flinke welvaartsverhoging.

Vestigingsklimaat gaat ook over goed wonen. Daarbij zijn natuur en cultuur essentieel, ook in de grote steden. Een park of natuurgebied in de buurt maakt het leven aangenamer. En cultuur brengt de regio tot leven en maakt een stad tot metropool.

Tot slot gaat is gastvrijheid van belang. Mensen moeten zich welkom voelen. D66 staat voor een tolerant land, waar mensen zichzelf kunnen zijn en waar geen groepen uitgesloten worden. Expats met een dubbel paspoort zijn onze ambassadeurs en we dreigen niet met het sluiten van grenzen.

Stelling van de dag:

We moeten de reputatie van Nederland in het buitenland herstellen

Vraag van de dag:

Hoe halen we meer internationale bedrijven naar Nederland?

Mail uw reactie naar Ondernemers@D66.nl

Of via Twitter naar @keesvee #ondernemersweek