EVO-Verkiezingsdebat, Zoetermeer

Station Zoetermeer en de Nelson Mandelabrug
date September 4, 2012 15:00
city Zoetermeer
location EVO Show location
attending S. (Sander) de Rouwe i, T.M.Ch. (Ton) Elias i, A.H. (Attje) Kuiken i, K. Verhoeven i, L.W.E. (Léon) de Jong i, L.P.M. (Leo) de Kleijn et al.
organisation Eigen Vervoerders Organisatie (EVO)

Debatstellingen zijn als volgt:

· Imago goederenvervoer: heeft u de indruk dat de transportsector ouderwets, vervuilend en weinig innovatief heeft of is het beeld positiever?

· Wat zijn uw verwachtingen van de ontwikkeling van Nederland als logistiek knooppunt in Europa en de wereld? Is die positie vanzelfsprekend, staat die onder druk, wat moet er gebeuren en wat kan de politiek doen? Moet er nog altijd geïnvesteerd worden in meer infrastructuur bijvoorbeeld?

· In Europa wordt serieus nagedacht over het stimuleren van de modaliteiten binnenvaart en spoor in plaats van vervoer over de weg. Wat vindt u, mogen verladers gedwongen worden gebruik te maken van een bepaalde modaliteit?

· We weten allemaal dat congestie op de weg wordt veroorzaakt door het personenverkeer en nauwelijks door het goederenvervoer. Met name in de Randstad is dat een groot probleem. Vindt u dat personenvervoer in de Randstad veel meer via het OV moet verlopen?

16.00u - 16.50u Debatronden aan de hand van stellingen

U gaat vervolgens één-op-één met elkaar in debat over de volgende stellingen. De opponenten, aan wie een stelling is toegewezen, krijgen ieder twee keer twee minuten de tijd om op de stelling (en elkaar) te reageren. Na deze ronde (in totaal acht minuten) krijgen de overige debatdeelnemers (en het publiek) vier minuten de tijd voor een reactie.

1. Kilometerheffing voor het goederenvervoer: goed idee!

2. Je bent de sjaak met een bestelbus van de zaak.

Refererend aan de belasting woon-werkverkeer;

3. Het spoorgoederenvervoer in Nederland en de EU moet verder worden geliberaliseerd.

4. Een wettelijke vergunningsplicht voor het beroepsgoederenvervoer is totaal overbodig.


1.

More about...