Mind the Book: György Konrád en Guy Verhofstadt, Ghent - EU monitor

EU monitor
Monday, May 25, 2020
calendar

Mind the Book: György Konrád en Guy Verhofstadt, Ghent

Gent, België
© Anton Bussemaker
date March 9, 2012 20:30
city Ghent, Belgium
attending G.M.M.L. (Guy) Verhofstadt i, V. (Viktor) Orbán i et al.
organisation deBuren

Auteur György Konrád en ex-premier Guy Verhofstadt hebben in dit PEN-dispuut een diepgravend gesprek over Europa en Democratie. Schrijver David Van Reybrouck (‘Congo’, G1000) houdt een inleiding en William Van Laeken (jarenlang hét gezicht van ‘Panorama’) modereert. Burgemeester Daniël Termont doet een welkomstwoord.

Hongarije staat meer dan ooit op de voorpagina’s van de kranten: de media worden er langzaamaan aan banden gelegd, er wordt gemorreld aan de kieswet, de vrijheid van de burgers wordt ingeperkt… Verandert Hongarije stilaan in een dictatuur onder premier Viktor Orban? En hoe moet Europa daar mee omgaan? Ex-premier Guy Verhofstadt gaat in gesprek met György Konrád, een van de bekendste hedendaagse schrijvers. Hij staat bekend als een sterk voorstander van individuele vrijheid. Zij hebben het over Europa en democratie.

Schrijver David Van Reybrouck (‘Congo’, G1000) houdt een inleiding en William Van Laeken (jarenlang hét gezicht van ‘Panorama’) modereert dit PEN-dispuut. Burgemeester Daniël Termont doet een welkomstwoord.

Organisatie: Mind the Book i.s.m. PEN Vlaanderen & deBuren

Video's

Verslag Mind the Book in video's

Een sfeerverslag van Mind the Book 2012 (van 9 t/m 11 maart in Vooruit) en een verslag van de ‘graphic novel marathon' op zaterdag. Klik door om ook de keynotes van György Konrád & Guy Verhofstadt en Susan Neiman te (her)bekijken.

Op de facebookpagina van Mind the Book vind je ook foto’s.

Volgend jaar vindt Mind the Book weer plaats in deSingel.


1.

More about...