Israël/Palestina met Dries van Agt, Utrecht

Utrecht Centraal
© Kevin Bergenhenegouwen / PDC
date March 26, 2012 19:30
city Utrecht
location Korte Minrebroederstraat 2 Show location
attending A.A.M. (Dries) van Agt i et al.
organisation Jonge Democraten (JD) i

De avond zal om 19:30 beginnen met een nieuwe leden-activiteit. Om acht uur begint de lezing van Van Agt.

Op maandag 26 maart verwelkomt JD Utrecht voor het eerst een oud-premier. Dries van Agt houdt zich sinds zijn pensionering bezig met het aan de kaak stellen van overtredingen van het internationaal recht door de staat Israël. In januari schreef hij een open brief aan minister Rosenthal (http://bit.ly/AdMwc1) waarin hij een kritischere houding van het kabinet tegenover president Netanyahu bepleit.

Tijdens een lezing zal Van Agt uiteenzetten hoe het Israël/Palestina conflict tot stand is gekomen, en wat de belangen van andere staten bij dit conflict zijn. Wij zouden de JD niet zijn als we bij een betoog voor de Palestijnse zaak geen vraagtekens bij zouden durven zetten. Aan de hand van enkele pittige stellingen zullen we na de lezing met elkaar in discussie gaan over het onderwerp. Van Agt is tevens bereid zijn boeken te signeren.

De avond wordt geleid door Daniel Boomsma. Hij is hoofdredacteur van de DEMO, het ledenmagazine van de Jonge Democraten, en heeft grote affiniteit met het onderwerp.


1.

More about...