Six spring school Amsterdam: co-creating democracy

logo kennisland
date May 24, 2011 09:00
city Amsterdam
location Felix Meritis, Keizersgracht 324 Show location
attending A.Ch. (Andrée) van Es i et al.
organisation Felix Meritis (Europees centrum voor kunst, cultuur en wetenschap)

Van een online agenda voor flexibel vrijwilligerswerk tot een sms alert voor het bestrijden van buurtcriminaliteit. De kracht van burgerinitiatieven voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken wordt alleen maar actueler nu de overheid steeds minder middelen tot zijn beschikking heeft.

Maar wat zijn de do's en don’ts en effectieve strategieën om burgerinitiatieven te stimuleren, vergroten en verduurzamen? Welke (digitale) infrastructuur hebben we hiervoor nodig en hoe veranderen rollen van burgers, overheden en andere organisaties ten opzichte van elkaar?

Deze vragen staan centraal tijdens de SIX Spring School die Kennisland in samenwerking met de Young Foundation, de Amsterdam Innovatie Motor en het wereldwijde SIX network (Social Innovation eXchange) organiseert.

Aan de hand van vier verschillende sessies over media, publieke instituties, economie en de buurt gaan we op 24 en 25 mei in Felix Meritis samen met overheden, bedrijven, NGO's, wetenschappers, journalisten en mensen uit het veld aan de slag om tot een handleiding te komen voor succesvolle co-creatie van de samenleving.

Een greep uit het programma:

-Live verbindingen met wetenschappers, journalisten en activisten uit Lissabon, Rio de Janeiro, Doha, Cairo en Tunis

-Praktijkcases van o.a. Hack de Overheid, Verbeterdebuurt.nl, de Pendrecht Universiteit, VJ Movement en Wijbouweneenwijk

-Dinner speech door Andree van Es, wethouder gemeente Amsterdam Werk, Inkomen en Participatie, Diversiteit en Integratie, Inburgering en Bestuurlijk stelsel.


1.

More about...