Commissie Parlementaire Assemblee van de Unie voor de Mediterrane Regio (PA-UfM)

De Parlementaire Assemblee van de Unie voor de Mediterrane Regio (PA-UfM) is een samenkomst van 280 parlementariërs, afkomstig uit lidstaten van de Europese Unie i en 17 partnerlanden in Zuid-Europa, Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De PA-UfM is onderdeel van de Unie voor de Mediterrane Regio, een overkoepelend samenwerkingsverband tussen dezelfde landen.

De PA-UfM is het parlementaire instituut van de Unie voor de Mediterrane Regio. De belangrijkste doelen van deze Unie zijn:

  • de zichtbaarheid en transparantie van de Unie versterken en het werk van de organisatie aansluiten op de wensen van haar burgers;
  • democratische legitimiteit versterken en ondersteuning bieden aan samenwerking in de regio.

De Parlementaire Assemblee neemt standpunten in over onderwerpen gerelateerd aan de samenwerking tussen de lidstaten van de Europese Unie en de landen gelegen aan de Middellandse Zee. Daarnaast stemt het over resoluties en aanbevelingen voor de Euro-Mediterrane Conferentie.

Per jaar organiseert de PA-UfM minstens één plenaire sessie. De 280 leden zijn in gelijke mate verdeeld tussen de noordelijke en zuidelijke kusten van de Middellandse Zee.

Griffier is Mw. F. Bakker.