32538 NL - wetsvoorstel
Kaderwet veteranen

Please note

This page contains a limited version of this dossier in the EU Monitor.

Dit wetsvoorstel werd op 21 oktober 2010 ingediend door de minister van Defensie, Van Middelkoop i.

 

Dit voorstel is gebaseerd op de overweging, dat veteranen het Koninkrijk der Nederlanden als militair hebben gediend onder oorlogsomstandigheden dan wel door deelname aan een missie ter handhaving of bevordering van de internationale rechtsorde en dat de erkenning van de verdiensten van veteranen en de waardering die aan hen op grond van hun verdiensten toekomt, moeten worden bevorderd en dat tevens de zorg die veteranen en hun relaties in voorkomend geval nodig hebben als gevolg van het dienen onder oorlogsomstandigheden of van deelname aan een missie ter handhaving of bevordering van de internationale rechtsorde, moet worden gewaarborgd.

In juni 2010 hebben vier Tweede Kamerleden een vergelijkbaar wetsvoorstel ingediend: 32414 - Veteranenwet i

1.

Volledige titel

Bevordering van de erkenning van en de waardering voor veteranen en het waarborgen van de zorg voor veteranen (Kaderwet veteranen)

2.

Documenten

(10 stuks)

2 21 oktober 2010, koninklijke boodschap, nr. 1     KST325381
Koninklijke boodschap
 
2 21 oktober 2010, voorstel van wet, nr. 2     KST325382
Voorstel van wet
 
2 21 oktober 2010, memorie van toelichting, nr. 3     KST325383
Memorie van toelichting
 

3.

Disclaimer

Dit dossier is automatisch samengesteld. Aan de technische programmering is veel zorg besteed. Een garantie op de juistheid van de gebruikte bronnen en het samengestelde resultaat kan echter niet worden gegeven.

4.

Uitgebreide versie

Van deze pagina bestaat een uitgebreide versie met het inleidende gedeelte van de memorie van toelichting, alle documenten in dit dossier en een overzicht van verwante dossiers.

The full version is available for registered users of the EU Monitor by ANP and PDC Informatie Architectuur.

5.

Parlementaire Monitor

The EU Monitor enables its users to keep track of the European process of lawmaking, focusing on the relevant dossiers. It automatically signals the newly added documents and subsequent meetings in which these are scheduled for discussion or vote. The latest state of affairs is conveniently presented in such a way that a single glance is sufficient to keep informed. By way of alerts through e-mail or digital newsletters users and their clients are kept in the loop 24/7.

If you are interested in the EU Monitor, please contact us at info@parlementairemonitor.nl.