Veronica Magazine

Source: W. (Wassila) Hachchi i, published on Tuesday, May 4 2010.
alttekst ontbreekt in origineel bericht
Bron: Blog Wassila Hachchi

Charme wordt beetje bij beetje ontdekt. Schoonheid valt met de deur in huis. (Sigmund Graff)

Vandaag heeft Veronica Magazine een verkiezingscampagne gestart voor haar abonnees: stem sexy. Een achttal (potentiële) politici, waaronder ikzelf, is geïnterviewd en hierbij is een coverfoto gemaakt. Abonnees stemmen wie zij op de cover willen hebben. Aangezien het blad met het interview, lees: de inhoud van de politici, later uitkomt lijkt het stemmen nu te gaan om uiterlijk. De schoonheid valt dus letterlijk op de deurmat in huis.

Sommige mensen hebben al een politieke voorkeur, dus ik neem aan dat zij automatisch voor de partij stemmen en niet zo zeer om de coverfoto. Ook zijn er vast mensen die de moeite nemen om de politici op z’n minst te googlen alvorens hun stem uit te brengen. En er is vast een groep abonnees die toch echt stemt op basis van het plaatje. Ik zou zeggen wat maakt het uit. Voor mij is het al winst dat ik mensen bereik en nieuwsgierig maak naar Wassila als volksvertegenwoordiger.

De stelling dat mooie politici meer stemmen krijgen, daar ben ik het niet mee eens. Als volksvertegenwoordiger kun je niet glimlachen en je mond houden. Vroeg of laat gaat het om wat er uit je mond komt, de inhoud. Wel geloof ik dat de combinatie van inhoud, een open uitstraling, charisma en authenticiteit een succesformule is.

Het eerste wat mensen zien is je verpakking, pas later leren ze je van binnen kennen. Wie ik ben, waar ik voor sta, waarom ik een geschikte volksvertegenwoordiger ben, als ik dat mag omvatten als mijn charme in de woorden van Graff: mijn charme ontdek je beetje bij beetje.