Magazine Eyes on Europe: nummer 13., Brussels - EU monitor

EU monitor
Wednesday, July 15, 2020
calendar

Magazine Eyes on Europe: nummer 13., Brussels

Atomium in Brussel.
© Kevin Bergenhenegouwen
date December 2, 2010 17:00 - 20:30
city Brussels, België
location Institut d’études européennes , Franklin Rooseveltlaan 39 Show location
attending R. (Robert) Schuman i, J.O.M.G. (Jean) Monnet i, H.-G. (Hans-Gert) Pöttering i, J.L.J. (Jacques) Delors i et al.
organisation Belgisch voorzitterschap Europese Unie 2e helft 2010 i

Na thema’s zoals de Europese openbare ruimte, het beheer van de EU-crisis, de grenzen van Europa gaat nummer 13 van Eyes on europe over de nieuwe vaders van Europa. Wie vaders van Europa zegt, denkt vaak aan Robert Schuman en Jean Monnet. Wie zijn 60 jaar later de persoonlijkheden die op hun beurt hun stempel op Europa hebben gedrukt of zouden kunnen drukken? Een gecombineerde kijk van studenten, professoren en “mensen van de praktijk” van de EU.

Eyes On Europe is een vzw die opgericht werd door studenten van het Institut d'Etudes Européennes van de ULB, in samenwerking met het Institut Européen van de Universiteit van Genève, en die om de zes maanden een drietalig magazine over de Europese actualiteit publiceert. We zijn ook een nauwe samenwerking met de KU Leuven aan het uitbouwen om nieuwe invalshoeken te ontdekken. Onze doelstelling bestaat er vooral in de Europese integratie vanuit verschillende hoeken te bekijken. We doen dit met name door artikels voor te stellen die geschreven zijn door zowel vooraanstaande universitairen (André Sapir, Jean Pisani-Ferry...), als Master-studenten of doctorandussen uit heel Europa, evenals door Europese politieke verantwoordelijken (Jacques Delors, Hans-Gërt Pottering…). Onze slogan Des regards croisés sur l’actualité geeft goed de instelling van ons redactieteam in Brussel en Genève weer.

Eyes on europe ontwikkelt een apolitieke lijn die gewaarborgd wordt door onze statuten: De vereniging is een pluralistische organisatie die onafhankelijk is van elke politieke, filosofische of culturele beweging of partij. Ze heeft met name tot doel om: het staatsburgerschap en de Europese dialoog aan te moedigen, informatie te verspreiden en partners samen te brengen om het publiek over de Europese Unie te informeren.

Bovendien gaat de uitgave van elk nummer gepaard met een conferentie over de thematiek van het dossier. In dit geval zal het onderwerp de nieuwe vaders van Europa zijn. Deze conferentie zal begin december in een gemoedelijke sfeer plaatsvinden. Meer informatie over de sprekers, plaats en datum vindt u op onze website.

Tot slot: Eyes on Europe, dat zijn ook artikels die gratis online staan op onze website, naast de artikels die in ons papieren magazine verschijnen. Het gaat om kortere artikels die nauw aansluiten bij de actualiteit en die op uw reactie wachten. Geef ons gerust uw mening. Veel leesplezier!


1.

More about...