Vakantie!!

Source: M. (Mark) RutteĀ i, published on Wednesday, August 5 2009.

Na hard werken is het goed uitrusten!

Het blijft grappig om dat gebouw dat normaal gesproken krioelt van politici en journalisten en gonst van gesprekken, bijna helemaal leeg te zien.

Zelf heb ik een paar weken op de Veluwe doorgebracht, en ik ga de komende weken nog naar het buitenland. Heerlijk! Uitrusten, boeken lezen en vrienden zien.

Maar de VVD zit natuurlijk niet de hele zomer stil. Kamerleden lopen stage, leggen werkbezoeken af, en zijn bezig met nieuwe plannen.

Natuurlijk waren we goed vertegenwoordigd bij de Gay Pride, ik zag een boot vol VVD-ers in de krant. Maar ook op de meer serieuze onderwerpen zitten onze leden deze vakantie op het vinkentouw.

Zo kwam het kabinet met het onzalige idee om de ouders van kinderen met een bijbaantje te korten op de kinderbijslag. In sommige gevallen wordt de kinderbijslag zelfs volledig ingehouden. Ik dacht al, daar valt wat te halen, dus waar blijven ze?

Onze woordvoerder Stef Blok heeft het kabinet opgeroepen hiermee te stoppen.

Het klopt namelijk niet. Kinderbijslag is een tegemoetkoming in de kosten van het levensonderhoud van kinderen, ongeacht het inkomen van de ouders of verzorgers. Dan is het toch onlogisch dat de kinderbijslag wordt gekort, als die kinderen zelf wat geld bijverdienen?

Ik ben het dan ook helemaal met Stef eens dat we de 11 miljoen euro die dat per jaar zou moeten opleveren, beter kunnen terugverdienen door te stoppen met de export van kinderbijslag naar landen buiten Europa.

Maar genoeg over werk! Eerst genieten van de rest van de zomer, en hopelijk van de zon.

Tot in september!

Groet,

Mark

p.s. Een medewerker van de fractie heeft een hilarische actie bedacht om zijn huis te verkopen. Als je zijn huis koopt komt Dries Roelvink tijdens de verhuizing optreden. Kijk op www.verhuizenmetdries.nl om het filmpje te bekijken van Dries die het huis komt bezichtigen. Te leuk om te missen!