Minister Verburg spreekt op topconferentie over toekomst Europees Landbouwbeleid

Source: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), published on Friday, April 23 2010.

Minister Gerda Verburg i van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) spreekt op maandag 26 april op een topconferentie in Kopenhagen over de toekomst van het Europees Landbouwbeleid.

In de komende twee jaar zullen in Brussel afspraken worden gemaakt over de vormgeving van het Europees Landbouwbeleid voor de periode 2014-2020. De eerste discussies hierover zijn inmiddels gestart, zowel in de Raad van Europese landbouwministers als in het Europees Parlement i. Tegelijkertijd heeft de eurocommissaris voor landbouw en platteland, Dacian Ciolos i, op 12 april een publiek debat gelanceerd over de toekomst van het Europees Landbouwbeleid, vergelijkbaar met de maatschappelijke consultatie die minister Verburg de afgelopen jaren in Nederland heeft geïnitieerd. Eind 2010 presenteert de Europese Commissie i haar eerste concrete ideeën over de toekomstige vormgeving van het Europees Landbouwbeleid.

Tijdens de conferentie in Kopenhagen zullen diverse Europese sprekers hun ideeën over de toekomst van Europees Landbouwbeleid presenteren en hierover met elkaar van gedachten wisselen. De Deense gastheer en landbouwminister Henrik Høegh heeft minister Verburg gevraagd de Nederlandse ideeën over de toekomst van het Europees Landbouwbeleid te presenteren. Verder spreken op de topconferentie eurocommissaris Ciolos, voorzitter De Castro van de landbouwcommissie van het Europees Parlement en de Franse, Duitse en Poolse landbouwministers Le Maire, Aigner en Sawicki.

Naast persberichten kunt u zich ook abonneren op 'onderwerpen'. Klik daarvoor op abonneren.