23 april Privacy Symposium

Source: M.H.A. (Tineke) Strik i, published on Thursday, April 22 2010.

Morgenmiddag houden Dwars en de Eerste Kamerfractie gezamenlijk een symposium over privacy. Kom leren hoe je je gegevens kunt beschermen, een systeem kunt kraken of de overheid verantwoordelijk stellen voor de veiligheid van jouw vingerafdrukken. En daag politici uit om burgers weer baas over hun eigen data te laten zijn.

Eerste Kamer, vanaf 13.00 uur. Vergeet natuurlijk je paspoort niet!

23 april: DWARS/GroenLinks Privacy Symposium

DWARS en de Eerste Kamer fractie van GroenLinks organiseren op vrijdag 23 april aanstaande een symposium over privacy voor jongeren en andere geïnteresseerden. Aanmelden via dit formulier kan tot en met uiterlijk donderdag 22 april.

------------------------------------

In het maatschappelijk debat van tegenwoordig is privacy altijd een ondergeschoven kindje. Het wordt vaak afgedaan als luxeproduct, dat zo nodig moet plaatsmaken voor maatregelen die de ‘veiligheid' vergroten. Wat bekent onze privacy nog voor ons en in hoeverre mag de overheid in ons leven gluren? Is internet per definitie vrij domein, of mag de staat controleren en corrigeren ten gunste van auteursrecht? Hoe ga jij als jongere zelf met privacygevoelige gegevens om?

Om deze en andere vragen te beantwoorden en het maatschappelijk debat over de omgang met privacy weer op gang te brengen, organiseert GroenLinkse jongerenorganisatie DWARS i.s.m. de Eerste Kamerfractie van GroenLinks een privacysymposium. Het symposium vindt plaats op de middag van vrijdag 23 april, in het gebouw van de Eerste Kamer der Staten Generaal. Het programma (o.v.b.) is als volgt:

13.00 Inloop en aanmelding

13.30 Inleidende sprekers

Tineke Strik - GroenLinks Eerste Kamerlid

Jaap-Henk Hoepman - Onderzoeker Digitale Veiligheid aan de Radboud

Universiteit Nijmegen

Fransisco van Jole - (internet)journalist o.a. werkzaam bij Radio 1 en de VARA

14.15 Workshops

Bits of Freedom

Axel Arnbak van Bits of Freedom zal ingaan op privacy op het internet en hoe je daar zelf het beste mee om kunt gaan. Meer informatie over Bits Freedom: https://www.bof.nl

@vingerafdruk

Aaron Boudewijn is Rechtenstudent en vecht tegen de opname van vingerafdrukken in een centrale database bij het ophalen van een nieuw paspoort. Dit doet hij door een rechtzaak aan te spannen tegen de overheid. De uitkomst wachten veel mensen met spanning af. Aaron zal in gaan op zijn rechtzaak en iets vertellen over hoe burgers bezwaar kunnen aantekenen tegen privacy schendende maatregelen.

Meer informatie over Aaron Boudewijn: http://www.idweblog.nl/

Respect my Privacy

Arnoud Vermeer oprichter van stichting Respect My Privacy zal vertellen over zijn stichting en het gemak waarmee internet "afgeluisterd" kan worden. Meer informatie over Respect My Privacy: http://www.respectmyprivacy.net/

15.15 Pauze

15.45 Inleiding van het debat

16.00 Debat

Met politici van GroenLinks, D66, VVD en CDA zoals o.a. Tineke Strik (GL) en Sophie in 't Veld (D66) en een panel van deskundige jongeren

17.00 Afsluiting en borrel

Dagvoorzitter is: Rosalie Smit

------------------------------------

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. Het symposium staat open voor alle geïnteresseerden ongeacht leeftijd of politieke kleur. Voor de aanmelding in de Eerste Kamer is het opgeven van naam en voornaam van belang, DWARS zal zorgvuldig omgaan met deze gegevens. Voor extra informatie kun je contact opnemen met Layla de Jong via layla@dwars.org.