Joe the Plumber, en wegversperring voor Obambie

Source: B. (Boris) van der HamĀ i, published on Friday, October 17 2008.

Het is nu acht uur in de ochtend. Ik ben nog steeds in Amerika. Met collega's van de commissie Onderwijs steken we hier deze week ons licht op bij onderwijsinstellingen. Na een aantal dagen Washington, zijn we nu in New York. Gisteren met Columbia Universtity gesproken, met 'The New School' en een plaatselijke soort MBO/HBO-opleiding bezocht. Interessant is dat de gemiddelde leeftijd van mensen die hier studeren een stuk hoger ligt: op 27. Het is gebruikelijk dat mensen op latere leeftijd alsnog een studie oppakken. In Nederland gebeurt dan helaas nog te weinig.

Gisterenavond liepen we van Columbia Universiteit naar het hotel, en was er plotseling een wegversperring.Obama en McCain traden op bij een liefdadigheidsdiner in de stad en de weg was afgezet. Veel mensen langs de hekken met Obama-bordjes.

Op woensdagavond kwamen we aan in New York. Meteen doken we een sportsbar in waar we het debat McCain/Obama zagen. Naar onze inschatting (van zowel Obama als McCain-supporters) had McCain het iets beter gedaan. Maar in Amerikaanse commentaren won Obama met een 'landslide'. Obama's ster blinkt als nooit te voren. Waar McCain met zijn referenties naar 'Joe the Plumber' wordt uitgelachen(zeker nu blijkt dat de berekeningen van de Republikeinen niet blijken te kloppen), knuffelt iedereen Obama. Obambie, wordt hij daarom wel genoemd, knipogend naar het schattige Disney-hertje. Hopelijk wordt hij over drie weken tot president gekozen.. maar er kan nog veel gebeuren.