Nog drie jaar steun defilé Wageningen

Source: A.M.C. (Angelien) Eijsink i, published on Wednesday, December 2 2009.

Tijdens de plenaire begrotingsbehandeling zal op initiatief van de PvdA-fractie, gezamenlijk met de coalitiepartners CDA en CU, een voorstel worden ingediend tot het nog drie jaar ondersteunen van het bevrijdingsdefile in Wageningen. Hier leest u een artikel dat vandaag in het dagblad Trouw verscheen over dit voorstel.

Coalitie wil nog drie jaar steun defilé Wageningen

(Novum) - De coalitiepartijen willen dat het ministerie van Defensie het bevrijdingsdefilé in Wageningen nog drie jaar blijft steunen. De PvdA, het CDA en ChristenUnie dienen hiertoe woensdag tijdens de behandeling van de begroting van Defensie voor komend jaar een voorstel in, bevestigt PvdA-Kamerlid Angelien Eijsink dinsdag.

Defensie wil na volgend jaar, als de 65e editie van het defilé plaatsvindt, niet meer meedoen aan het bevrijdingsfeest op 5 mei in Wageningen. Het ministerie heeft vooral besloten geen geld en mensen meer in te zetten voor de viering vanwege bezuinigingen. Volgens Eijsink hechten echter veel veteranen nog aan de herdenking in Wageningen, ondanks dat inmiddels ook een Veteranendag in het leven is geroepen. "Defensie kan wel zeggen dat er nu een landelijke Veteranendag is en dat het defilé in Wagingen veel tijd en mensen kost, maar je kan dit niet zomaar stopzetten." Als het ministerie het defilé nog drie jaar blijft steunen, geeft dat de organisatie voldoende tijd om te bedenken wat er met de herdenking moet gebeuren, zegt Eijsink. "En misschien dat een volgende regering het defilé wel zo belangrijk vindt dat die het wil handhaven."