Dr. J.W.L. (Jan Willem) Brouwer

foto Dr. J.W.L. (Jan Willem) Brouwer
Naar de grotere foto (verschijnt in een nieuw venster)
bron: Eva Steentjes

Jan Willem Brouwer was als historicus verbonden aan het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis. Zijn onderzoek betrof onder meer de Nederlandse buitenlandse politiek en de ministeriële verantwoordelijkheid voor de Koning.

in de periode 2010-heden: wetenschapper Montesquieu Instituut

1.

Personal data

Place and date of birth
1956

2.

Main functions and occupations

Main functions and occupations
onderzoeker CPG (Centrum voor Parlementaire Geschiedenis), Radboud Universiteit Nijmegen (voorheen Katholieke Universiteit Nijmegen), from 1987 until 2022

3.

Education

In de uitgebreide versie is een overzicht van de opleiding(en) opgenomen.

4.

Extended version

Speciaal voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn de biografieën van alle kansrijke (volgens de peilingen) kandidaten in uitgebreide vorm raadpleegbaar op parlement.com.

Voor de overige ruim 5000 biografieën geldt het volgende:

In het digitale biografisch archief van de Stichting PDC, partner van het Montesquieu Instituut, is een uitgebreide versie aanwezig met bijvoorbeeld partijpolitieke functies, maatschappelijke nevenfuncties, parlementaire activiteiten, opleiding en wetenswaardigheden. Voorlopig is het beschikbaar stellen van uitgebreide biografieën, en/of daarop gebaseerde statistische gegevens, opgeschort. Wilt u een uitgebreide biografie inzien? Laat het ons weten als u daar belangstelling voor heeft.