Verbeet wil fractievoorzitters spreken over taalgebruik

Thursday, September 13 2007, 11:27

Voorzitter Gerdi Verbeet i van de Tweede Kamer wil met alle fractievoorzitters afzonderlijk gaan praten over de vraag of de regels voor het taalgebruik in de Kamer aangescherpt moeten worden. Dat heeft ze woensdag in het presidium van de Kamer afgesproken. Na haar gespreksronde zal Verbeet haar bevindingen in het presidium bespreken, dat dan eventueel met voorstellen komt.

Aanleiding voor de geplande gesprekken is het debat over moslimradicalisme vorige week. Geert Wilders i van de PVV noemde in dat debat minister Vogelaar i van Wonen, Wijken en Integratie "knettergek". Dit weigerde hij terug te nemen, ondanks verzoeken van Verbeet en de SGP-fractie.

Na het debat klaagde CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel over "spelverruwing" op het Binnenhof. D66-leider Pechthold drong aan op een discussie over het taalgebruik in de Kamer.

Wilders heeft echter al aangegeven het gesprek met de Kamervoorzitter te zullen weigeren. Hij typeert de voorgenomen gesprekken als een poging hem de mond te snoeren.

bron: ANP